Burgemeester en wethouders met Commissaris van de Koning, Wim van de Donk (tweede van rechts) foto: pix4profs/Joris Buijs
Burgemeester en wethouders met Commissaris van de Koning, Wim van de Donk (tweede van rechts) foto: pix4profs/Joris Buijs (Foto: )

Werkbezoek Commissaris van de Koning aan Goirle en Riel

De Commissaris van de Koning (CdK), Wim van de Donk, bracht vorige week een werkbezoek aan de gemeente Goirle. Tijdens dit bezoek sprak hij met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en met het college van burgemeester en wethouders. Verder bezocht hij de locatie Van Puijenbroek, van het nieuw te ontwikkelen gebied 'de Zuidrand' en de Beleefboerderij Van 't Zandeind in Riel.

Door Jan Loonen

GOIRLE/RIEL - Van de Donk bezoekt alle 62 gemeenten in Brabant om de drie jaar. De laatste keer dat hij in Goirle was in 2016 en bij de recente opening van Faunapassage over de Turnhoutsebaan.

In gesprek met de fractievoorzitters kwamen onderwerpen als samenwerking in de gemeenteraad, integriteit, woningbouwopgave, windmolens en drugsdumpingen aan bod. Geconstateerd werd dat de raad voor moeilijke keuzes staat, maar dat er in een goede sfeer wordt samengewerkt

Zuidrand

Tijdens het bezoek werd de unieke woonomgeving in wording 'de Zuidrand' toegelicht, gevolgd door een rondleiding, eerst dwars door de fabriek, uitkomend aan Watermolenstraat, richting het riviertje de Leij. Er werd met name ingezoomd op de ontwikkelingen in het gebied van Van Puijenbroek. Kortgeleden werd bekend dat de fabriek wordt verplaatst naar de Parallelweg. Van Puijenbroek kan nu verder met de plannen.

Op veel Brabantse plekken zie je dit gebeuren. Oude fabrieken maken plaats voor nieuwe ontwikkelingen. Mooie ontwikkelingen. Van de Donk was onder de indruk van de kwaliteit van de plannen. Hij voorspelde dat alles is verkocht voordat het af is.

Beleefboerderij

De beleefboerderij Van 't Zandeind in Riel was de laatste stop. De familie Huijbregts vertelde hier vol passie over hun activiteiten. Over de zorgboerderij, de camping, de winkel en andere (dag) activiteiten. Maar ook hoe het geworden is tot wat het nu is en waar de familie tegenaan loopt.

Zoals de balans tussen het geven van zorg en het invullen van formulieren. Van de Donk vond het mooi om de passie te zien en de combinatie van zorg voor mens en dier op een locatie waar je de geschiedenis voelt.

Dit bezoek werd afgesloten met de woorden van commissaris Wim van de Donk: "Van dit bezoek heb ik veel geleerd en dat neem ik mee naar het provinciehuis. Een inspirerend bezoek".

Audrey Tulkens
Meer berichten