De eerste editie van de Jaozeetie duurde slechts 3 dagen, maar trok honderden bezoekers. De LocHal-editie van De Jaozeetie werd zelfs door duizenden mensen bezocht.
De eerste editie van de Jaozeetie duurde slechts 3 dagen, maar trok honderden bezoekers. De LocHal-editie van De Jaozeetie werd zelfs door duizenden mensen bezocht. (Foto: )

Rariteitenkabinet Jaozeetie komt terug

Na het grote succes van De Jaozeetie op de Tilburgse Kermis 2018 en begin dit jaar in de LocHal waar maar liefst duizenden mensen hem bezochten, keert het rariteitenkabinet De Joazeetie terug op de plek waar het allemaal begon. De Tilburgse Kermis.

TILBURG - Jaozeetie! Een prachtige Tilburgse uitspraak als reactie op een sterk verhaal of op een onwaarschijnlijke gebeurtenis. En inmiddels een begrip in Tilburg als het gaat om gekke verhalen. Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 juli kan jong en oud zich 6 dagen lang vermaken met vele verhalen en voorwerpen uit de Tilburgse geschiedenis tijdens de vierde editie van rariteitenkabinet De Jaozeetie in NS16. De toegang is gratis.

Een rariteitenkabinet, waar je allerlei bijzondere, gekke, verrassende en spraakmakende dingen kan bekijken is echt iets van vroeger. De Jaozeetie brengt deze vorm van vermaak terug naar de kermis, met een typisch Tilburgse twist. Duik tussen de kraampjes en ontdek deze verzameling van mooie verhalen.

De eerste editie van de Jaozeetie duurde slechts 3 dagen, maar trok honderden bezoekers. De LocHal-editie van De Jaozeetie werd zelfs door duizenden mensen bezocht. Nu keert het rariteitenkabinet terug op de plek waar het allemaal begon: de Tilburgse Kermis.

Beleef de geschiedenis van de Tilburgse Kermis aan de hand van ruim 40 bijzondere, gekke, verrassende en spraakmakende verhalen en voorwerpen. Wat te denken van de vleeshaken van fakir Kühnelli, de nougatoorlog van de gebroeders Stuvé of de drooglegging tijdens de kermis die jaren duurde.

Verhalen van lang geleden, maar ook de meer recente geschiedenis van de kermis komt voorbij. De geselecteerde voorwerpen, foto's en geluidsfragmenten roepen bij de een direct herinneringen op, voor anderen zijn ze nieuw. Het wordt een unieke Tilburgse belevenis, die zal verbazen en ontroeren, maar die ook zeker bij velen een lach zal veroorzaken. En waar Jaozeetie! natuurlijk naar hartenlust geroepen mag worden.

De Jaozeetie is te zien van dinsdag 23 tot en met zondag 28 juli, dagelijks van 14.00 tot 19.00 bij NS16 aan NS Plein 16.

Audrey Tulkens
Meer berichten