Richard Voets en zijn vrouw Jessica tonen de publieksprijs voor hun kraam
Richard Voets en zijn vrouw Jessica tonen de publieksprijs voor hun kraam (Foto: )

Oliebollen Voets weer op kermis

De Tilburgse kermis is in aantocht en dat betekent voor Richard Voets (38) veel drukte. Het kermisvirus heeft al vat op hem. Het heeft wat voeten in de aarde gehad voordat hij de standplaats op de Spoorlaan, niet ver van ijssalon Intermezzo, kreeg toegewezen.

Door Jan Loonen

TILBURG - "Het is niet gemakkelijk gegaan maar in goed overleg is alsnog een mooie plek aangewezen. We zijn er klaar voor om weer de beste oliebollen te bakken. We bakken natuurlijk meer. Denk aan allerlei gebaksvarianten van appelbeignets tot ananas- en kersenbollen. Nieuw brengen we dit jaar Tom Poesbollen."

Richard Voets won in 2018 de nationale oliebollentest. "Ik was totaal verrast, want ik heb niets gemerkt van een keuring of zo. Voor mij was het een raadsel hoe ze het hebben gedaan, maar ik vind dit wel een eerlijke en objectieve aanpak. Het brengen van de beste oliebol was mijn ultieme droom en die is nu uitgekomen."

Tilburg wist de kraam van Richard Voets goed te vinden, want drie jaar op rij won hij de Publieksprijs. Een verkiezing uit 200 attracties. "Nu mag ik een paar jaar niet meedoen om ook andere kermisattracties een kans te geven." Buiten de kermis heeft Richard Voets kramen op de Westermarkt, winkelcentrum Heyhoef en bij Hornbach. Dit najaar bestaat weer de kans om mee te doen met de nationale test. Van februari tot oktober is er ook een viskraam bij Hornbach.

Audrey Tulkens
Meer berichten