Dina Dusee kijkt vanaf haar terras zo op de kermis aan de Besterdring
Dina Dusee kijkt vanaf haar terras zo op de kermis aan de Besterdring (Foto: )

Dina Dusee heeft eigen kermisterras

Door Jan Loonen

Al 25 jaar de familie over de vloer

Dina Dusee, een krasse dame van 82 lentes, woont al 27 jaar aan het Pascalerf 52, maar vertoeft tijdens de kermis vooral in de keuken en op het terras aan de Besterdring. Daar is ze 25 jaar geleden, samen met haar echtgenoot Frans, gestart met het familieterras Dusee.

TILBURG - "We begonnen met een tentje van 3 bij 3 meter in 1994, een jaar later werd die groter en vanaf het derde jaar hebben we een grote tent." Dina, moeder van acht kinderen, waarvan vijf meiden en drie jongens, vertelt over de oorsprong. "Vijfentwintig jaar geleden hebben we voor het eerst gezellig buiten gezeten vlakbij de kermis aan de Besterdring. Het was een gezellige boel, al onze kinderen met aanhang en hun vrienden genoten elke dag van alles wat er komt en gaat en voorbij loopt, intussen jaar in jaar uit. Het familieterras wordt ook goed bekeken en soms gaan er mensen zitten en willen ze een bestelling plaatsen, waarna wij lachend en vriendelijk uitleggen dat we geen horeca zijn, maar dat het een terras voor familie is."

Moeder Dina is al weken voor de kermis in de running en kan haast niet wachten tot het weer begint. Ze begint met het inslaan van consumpties, het vullen van de snoeppotten voor de kleinkinderen en het inkopen van kermisvlaggen en -slingers.

Zoon Jurgen: "Ons moeder Dina maakt soep, broodjes bal en kookt voor de familie en ook voor de kermisexploitanten rondom het terras, waarna onze kinderen dan kaartjes krijgen of een gratis ritje in hun attracties. Vaak komen er ook mensen vragen, mag ik a.u.b. naar het toilet en uiteraard vinden wij dat goed. Zo ging het jaar in en jaar uit. Het wordt elk jaar drukker. Als wij met onze muziekkapel optreden, dan staat het hier bomvol. Ook de Zeeuw Jan-Willem Hamment, reclameschilder van beroep is hier al jaren actief en maakt zijn reclameborden voor de kermisexploitanten bij ons op het terras." Jurgen vertelt over zijn muziekkapel, die op dinsdagavond optrad. "Las Jarras is de naam van onze muziekkapel. Dat is Spaans voor De Kruik en is een knipoog naar de Tilburgse Kruik. Wij zijn een muziekgroep, samengesteld uit twee bands die zijn gestopt. Het is een bijzondere groep, want we spelen zonder bladmuziek. Iemand zet een nummer in en de rest valt in. Het is kennelijk in de smaak van de kermisbezoekers, want de straat staat bij ons optreden helemaal vol. "

"Juli 2006 was een jaar dat onze wereld even stil stond. Onze Pa (Frans) overleed. We dachten laat maar, nu is het niet meer leuk, maar ons moeder Dina zei: jawel we gaan er gewoon mee door. Onze Pa zou dat zeker gewild hebben. Fijn dat we door zijn gegaan en nu voor de 25ste keer dit kunnen delen met elkaar, dit is rijkdom. Familie, vrienden, kermis en liefde voor elkaar. We kunnen wel 1000 verhalen vertellen, maar het is eigenlijk heel simpel, kermis en familie Dusee horen bij elkaar. Wij wensen iedereen een supergezellige kermis. Wij zijn uiteraard weer van de partij met onze familie en vrienden."

Meer berichten