Tot 1 september toont De Pont museum voor het eerst in Nederland een groot overzicht van het werk van de Britse fotograaf John Riddy.
Tot 1 september toont De Pont museum voor het eerst in Nederland een groot overzicht van het werk van de Britse fotograaf John Riddy. (Foto: Audrey Tulkens)

Een ticket voor de Pont en het Textielmuseum

De Pont en het TextielMuseum bieden hun bezoekers een zomers cadeautje aan. Tijdens de schoolvakantie, van zaterdag 6 juli tot en met zondag 1 september, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum. Een unieke gelegenheid om de tentoonstellingen in beide Tilburgse musea te bekijken.

TILBURG - De tentoonstelling van de wereldberoemde Belgische schilder Luc Tuymans is nog maar net geopend en krijgt al lovende recensies. De Pont museum was het eerste Nederlandse museum die Tuymans in 1995 toonde en nu keert de schilder terug naar Tilburg met The Return, een groot overzicht van zijn werk.

De tentoonstelling omvat een vijftigtal schilderijen uit de periode 1975 tot nu, waaronder een aantal recente werken die niet eerder te zien waren.

John Riddy

Tot 1 september toont De Pont museum voor het eerst in Nederland een groot overzicht van het werk van de Britse fotograaf John Riddy. Sinds begin jaren negentig werkt Riddy in series, eerst in zwartwit, later ook in kleur. Karakteristiek voor zijn foto's is de verstilling. Levende wezens zijn slechts sporadisch te zien – stad en platteland zijn gedompeld in een roerloze rust. Al zijn belangrijke series zijn nu in De Pont te zien.

Textielmuseum

Deze zomer neem je in het TextielMuseum een duik in de wereld van het Bauhaus weefatelier. In de tentoonstelling Bauhaus& | Modern textiel in Nederland ontdek je een rijkdom aan kleur- en materiaalexperimenten.

Je ziet er de prachtige eindproducten van Bauhausvrouwen van het eerste uur. Vier hedendaagse kunstenaars maakten geïnspireerd op het Bauhaus nieuw werk in de professionele werkplaats van het museum, het TextielLab.In de tentoonstelling kan je ook zelf aan de slag met de weefprincipes van het Bauhaus. Met een interactieve weefapplicatie maak je je eigen digitale textielontwerp. Kies kleuren, materialen en bindingen en dompel je onder in je eigen Bauhaus weefpatroon.

Een van de hoogtepunten van het TextielMuseum is de tentoonstelling 'De Wollendekenfabriek 1900-1940'. Er is een levendige sfeer nagebootst van een textielfabriek, zoals die in de periode van 1900 tot 1940 bestond. Hier kun je zelf ervaren hoe van ruwe wol een deken wordt gemaakt. Net als vroeger worden de machines aangedreven door een stoommachine.

Een kaartje voor de Pont en het Textielmuseum kost 12,50 euro. Deze zijn online verkrijgbaar via:

www.textielmuseum.nl

www.depont.nl

Meer berichten