Ferry van de Zaande is niet rouwig om het vertrek van zijn collega: "Et wier onderaand tèèd. Vruuger waar et nòg leuk, mar òp 'n gegeeve moomènt wòrret tòch 'n bietje zieleg." 
Ferry van de Zaande is niet rouwig om het vertrek van zijn collega: "Et wier onderaand tèèd. Vruuger waar et nòg leuk, mar òp 'n gegeeve moomènt wòrret tòch 'n bietje zieleg."  (Foto: )

Schuurkes gestopt met KermisTV

Na 18 jaar lang dagelijks verslag te hebben gedaan van de Tilburgse kermis is Ron Schuurkes gestopt met de presentatie van het populaire tv-programma KermisTV. "Het is genoeg geweest, het is tijd voor een vernieuwd KermisTV," aldus Schuurkes zelf. Afgelopen zondag nam Schuurkes afscheid als presentator maar hij blijft wel actief achter de schermen.

TILBURG - Een frietje eten in een kermisattractie, een make-over tot travestiet op Roze Maandag en Geintjeman zijn voorbeelden van populaire onderdelen uit KermisTV.

In de 18 jaar dat Schuurkes KermisTV presenteerde heeft hij veel hilarische tv weten te maken. En dat alles zonder voorbereiding, want het eerste productieoverleg vindt traditiegetrouw pas plaats op de eerste vrijdag van de kermis.

Het presenteren van KermisTV heeft ervoor gezorgd dat Schuurkes een heuse bekende Tilburger is geworden. Sinds een aantal jaren wordt Schuurkes bijgestaan door co-host Ferry van de Zaande.

Maar die is allerminst treurig om het vertrek van Schuurkes: "Et wier onderaand tèèd. Vruuger waar et nòg leuk, mar òp 'n gegeeve moomènt wòrret tòch 'n bietje zieleg."

Dat Schuurkes zijn presentatierol neerlegt betekent echter niet dat volgende edities van de Tilburgse kermis rustiger zullen worden voor hem.
Zo is hij sinds 2018 directeur van Omroep Tilburg en zal hij de komende jaren ook zeker nog achter de schermen actief betrokken blijven bij KermisTV.

"Volgend jaar zullen we met een compleet vernieuwd format komen", verklapt Schuurkes daar al over. Afgelopen zondag nam Schuurkes definitief afscheid in zijn laatste uitzending.

De uitzendingen zijn terug te kijken op www.kermistv.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden