De gekleurde reuzenzandbak van Adam Kalinowski (Polen) nodigt uit tot spelen. De aanvankelijk van elkaar gescheiden kleuren raken geleidelijk aan vermengd
De gekleurde reuzenzandbak van Adam Kalinowski (Polen) nodigt uit tot spelen. De aanvankelijk van elkaar gescheiden kleuren raken geleidelijk aan vermengd (Foto: )

Tilburg wordt 3 dagen 'gekaapt'

Na een succesvolle eerste editie in 2018 wordt de Tilburgse binnenstad dit jaar op 9, 10 en 11 augustus opnieuw gekaapt door een groep kunstenaars. Kaapstad, groter en internationaler dan vorig jaar, presenteert een serie City Hacks en Art Take-overs in de driehoek Piusplein, Heuvelplein, Pieter Vreedeplein én enkele uitschieters daarbuiten. De driedaagse overname door makers, kunstenaars en vrijbuiters uit negen landen is voor iedereen gratis toegankelijk.

TILBURG - De artistieke leiding is in handen van Anja Reinhardt en Sander van Bussel. Van Bussel: "Het is hoog zomer. Hoog tijd dus om de Tilburgse binnenstad weer een weekend lang te laten kapen door kunstenaars. Samen bevragen we de wereld zoals we deze kennen. We porren en prikken, keren zaken om en kijken naar de stad alsof we haar voor het eerst zien. We bevechten vastgeroeste ideeën met onze eigen wapens: creativiteit en verwondering. En we nodigen iedereen uit om te kijken, te spelen en zich eventjes uit het alledaagse te laten halen." Stefan van Aerle (Regisseur Binnenstad Tilburg) over Kaapstad 2018: "Het is een fantastische aanwinst voor de binnenstad en heeft nieuwe bezoekers naar de stad getrokken. Recreanten, toeristen, maar ook cultuurliefhebbers."

Onder het motto 'Kapers op de kust' keert Kaapstad na een succesvol debuut terug in de Tilburgse binnenstad. Van Bussel: "De eerste editie pakte supergoed uit, mensen voelden zich toerist in hun eigen stad. Als je terugkomt van vakantie elders kun je je weer opnieuw verwonderen over je eigen omgeving. Als je eenmaal open staat en opnieuw kunt kijken, zie je dingen weer fris. Dat willen we dit jaar weer teweegbrengen."

Kijk voor meer informatie op:

www.kaapstadtilburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden