IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!
IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur! (Foto: )

IVN zoekt naar school(duin)gidsen

IVN ziet de natuur als beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bieden wij diverse natuurbelevingsprogramma's voor het basisonderwijs.

REGIO - Vind jij het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met kinderen te delen? Heb jij op schooldagen zin en tijd om aan de slag te gaan met een van onze natuurbelevingsprogramma's? Dan is schoolgids worden in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen misschien iets voor jou.

Een woordvoerster vertelt:"Op vrijdag 23 augustus verzorgen wij een schoolgidsen cursus voor nieuwe vrijwilligers. Na deze opleiding van een dag loop je een aantal keer mee met ervaren schoolgidsen tot je zelf klaar bent om zelfstandig aan de slag te gaan."

"We hebben voor iedere leeftijdsgroep in het basisonderwijs een ander programma. Het programma duurt altijd een dagdeel: ochtend of middag. Op www.ivn.nl/scholenprogramma-ldd staat een korte beschrijving van de programma's. Alle programma's richten zich specifiek op de verwondering van de natuur in de Loonse en Drunense Duinen. De dieren, planten en alle verschijnselen die samenhangen met dit bijzonder gebied komen aan de orde."

"Het is bijzonder om kinderen in deze levensfase zich te laten verwonderen over de natuur. Je raakt kinderen echt. Ze genieten van het zand, het weer, de planten en de dieren. Daarnaast zie je het gedrag van kinderen positief veranderen; ze kijken bewuster en krijgen meer respect voor natuur. Werken als schoolgids geeft je voldoening."

"Je hebt leuke contacten met andere schoolgidsen en maakt deel uit van een netwerk van gelijkgestemde mensen waarbij je leert van elkaar en van de kinderen. Daarnaast ben je natuurlijk lekker buiten bezig."

"De kinderen gaan grotendeels zelfstandig (onder begeleiding van ouders) aan de slag met allerlei opdrachten en jij bent de spil die ze weet te enthousiasmeren en te stimuleren om echt op onderzoek uit te gaan."

Schoolgids zijn is vrijwilligerswerk. Wel is er een vergoeding van € 10,- voor ieder dagdeel dat je begeleidt.

Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/scholenprogramma-ldd. Aanmelden voor de opleiding kan via m.de.cocq@ivn.nl of bel met Marion de Cocq op 06-57 20 46 91.

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen.

Ze laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden