Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Liv (31 jaar): Ik overweeg om een sabbatical te nemen, omdat ik even een 'break' wil. Hoe pak ik dat aan?

TILBURG - Hallo Liv, allereerst een vraag: Ben je tevreden met je werk, maar wil je tot rust komen en/of jezelf weer vinden? Of even iets heel anders doen, bv. die lang gedroomde wereldreis? Of ben je ontevreden met je huidige baan en wil je je oriënteren op een andere baan of bestaan? Het is goed om vooraf te onderzoeken of een sabbatical voor jou inderdaad de beste vorm is. De waaromvraag helpt je ook om het goed uitleggen aan je werkgever én je omgeving. En als het eenmaal zo ver is, helpt het je het beste uit je sabbatical te halen. De tijd gaat immers snel! Goed om te weten: Je werkgever is niet verplicht je sabbatical toe te staan. Alhoewel er wel afspraken over kunnen zijn gemaakt in een cao of arbeidsovereenkomst. Meer informatie, o.a. over het aanvragen van een sabbatical vind je op www.intermediair.nl/werk-privebalans/sabbatical. Succes en geniet! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden