De Nieuwe Vincenten van 2018 aan het werk in De Pontmuseum. foto: Maria van der Heijden
De Nieuwe Vincenten van 2018 aan het werk in De Pontmuseum. foto: Maria van der Heijden (Foto: Maria van der Heijden)

Wie wordt De Nieuwe Vincent?

Jongeren tussen de 10 en 14 jaar kunnen hun allerbeste tekening opsturen om mee te dingen naar een gewilde plek bij De Nieuwe Vincent. Dit succesvolle talentenprogramma start in september en biedt plaats aan maximaal vijftien jongeren, die masterclasses en excursies volgen en toewerken naar een expositie in december. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 18 augustus.

TILBURG - Deelnemers aan De Nieuwe Vincent kunnen uitkijken naar een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Zij krijgen begeleiding van kunstenaars en tekendocenten van Vincents Tekenlokaal. En ze gaan op pad naar De Pont, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie.

Vrienden, familie en andere geïnteresseerden krijgen na afloop, op 22 december, de mogelijkheid al het nieuwe werk te bewonderen tijdens de expositie in Kunstpodium T. Als afsluiting kiest de jury één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent 2019 mag noemen. Hij of zij wint een mooie prijs, die zijn of haar talent nog verder zal stimuleren.

De Nieuwe Vincent wordt georganiseerd door Vincents Tekenlokaal, vernoemd naar Vincent van Gogh die in zijn tienertijd tekenlessen volgde aan de HBS in Tilburg. De Nieuwe Vincent is speciaal voor jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar die zich verder willen ontwikkelen in tekenen en schilderen. Aanmelden kan via www.denieuwevincent.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden