Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Ruud (32 jaar, MBO): Mijn leidinggevende stimuleert mij al langer om op een functie te solliciteren met meer verantwoordelijkheden. Er komt nu een functie vrij en mijn leidinggevende wil een goed woordje voor mij doen, maar ik vind het spannend en ik twijfel. Want wat als ik de baan krijg en het blijkt te hoog gegrepen?

TILBURG - Beste Ruud, wat fijn dat jouw leidinggevende jouw potentie ziet! Dat is vast niet voor niets. Maar ook spannend natuurlijk. Misschien is het goed om eerst voor jezelf te onderzoeken of een functie met meer verantwoordelijkheden inderdaad bij je past. Belangrijke vragen daarbij zijn: Wil je het zelf ook? Wat vind je er spannend aan en waarom? Wat zijn de plus- en minpunten? Je kunt de interne sollicitatie ook zien als een 'oefenronde': in het sollicitatiegesprek kun je dan ervaren hoe het voelt en wat je kansen zijn ten opzichte van andere kandidaten. En mocht je de baan krijgen, dan kun je altijd nog beslissen om het wel of niet te doen. Heel veel succes! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten