Sam Lammers raakte eind juli geblesseerd in het duel om de Johan Cruijff Schaal. foto: Francis Heijstraten
Sam Lammers raakte eind juli geblesseerd in het duel om de Johan Cruijff Schaal. foto: Francis Heijstraten (Foto: Francis Heijstraten)

Wüst-trofee voor Sam Lammers

Ireen Wüst kwam afgelopen donderdag naar de feestavond bij VOAB om de naar haar genoemde Ireen Wüst-trofee uit te reiken aan het 22-jarige voetbaltalent Sam Lammers (PSV Eindhoven). Het is de zesde keer dat de gemeente Goirle deze prestigieuze prijs uitreikt aan een sporter die met zijn of haar sportprestaties een positieve uitstraling heeft op de Goirlese samenleving.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Sam Lammers werd uit acht diverse nominaties door de jury unaniem verkozen vanwege zijn prestaties op professioneel en landelijk niveau. Hij ontving de prijs op de plaats waar hij als 5-jarige zijn voetbalcarrière begon: S.V. VOAB in Goirle. Hij speelde van 2002 tot 2005 voor de Goirlese voetbalclub, die deze week haar 90-jarig bestaan viert.

Tijdens het voetbalcafé dat VOAB organiseerde in het kader van haar 90-jarige jubileumfeest, ontving Sam Lammers de prijs uit handen van 's lands meest succesvolle Olympiër én Goirlese: Ireen Wüst. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van Ireen Wüst, een oorkonde en een geldbedrag van 1.500 euro.

Eerdere winnaars

Sam Lammers mag zich scharen in een rijtje van bekende Goirlese sporthelden. Eerdere winnaars zijn Noortje en Bregje de Brouwer (2017, synchroonzwemmen), Timo Roosen (2015, wielrennen), Eefje Muskens (2013, badminton), Marleen van Iersel (2011, beachvolleybal) en Grim Vuijsters (2009, judo).

Audrey Tulkens
Meer berichten