Foto:

Inspiratie

Elke keer ben ik weer blij verrast.

We beginnen met een nieuwe groep, we eten samen en spreken samen over een zinvol onderwerp in ons geloof. En dan gebeurt er iets. In de gastvrijheid een openheid gebeurt er iets moois. Mensen worden geraakt in het gesprek en de ontmoeting. Ik vind het elke keer weer speciaal

Waar heb ik het over: over de Alpha-cursus.

De kern gaat over: ontmoeten, vragen en ontdekken. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen.

Voor velen is het nieuw, maar je bent niet de eerste Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Waarom zoveel? Mijn ervaring dat er iets moois gebeurt. Er is een grote gastvrijheid, een onbevangen spreken over onderwerpen die je inspireren. Waar je op andere plaatsen niet makkelijk met elkaar in gesprek komt kan het hier. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën en dat kan, ieder ontdekt iets nieuws, je ontmoet ook nieuwe mensen waar je een band mee krijgt.

De kern van de Alpha-cursus gaat over: ontmoeten, vragen en ontdekken

De opzet: We starten met een lekkere maaltijd, (na de informatieavond). Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen.

Na de maaltijd luisteren we naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Het zijn 12 donderdagavonden en één zaterdag. Kom naar de informatieavond op 5 september in de pastorie van 't Heike om 19.30 uur (Bisschop Zwijsenstraat 3). Mocht je niet overtuigd zijn, het is gratis.

Soms is het een kwestie van durven!

Audrey Tulkens
Meer berichten