De StadsTuinderij wil met deze avondproeverijen 013Food, StadsTuinderij Piushaven en lokale boeren/producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan de tuin verbinden.
De StadsTuinderij wil met deze avondproeverijen 013Food, StadsTuinderij Piushaven en lokale boeren/producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan de tuin verbinden. (Foto: )

ZomerSmaak bij StadsTuinderij

StadsTuinderij Piushaven houdt, in samenwerking met 013 Food, een zomerse lokale streekmarkt c.q. -proeverij, genaamd 'ZomerSmaak'. Op 29 augustus en 26 september, tussen 18.00 en 21.00 uur, kunnen liefhebbers lekker en lokaal voedsel proeven en kopen bij de kramen en karren van streekboeren/-producenten uit de buurt en aanschuiven aan lange tafels.

Er is te koop: ambachtelijke kaas, wijn, bier, brood, crêpes, pizza, thee, koffie, ijs, biologisch vlees, plukfruit en verse soep. De StadsTuinderij wil met deze avondproeverijen 013Food, StadsTuinderij Piushaven en lokale boeren/producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan de tuin verbinden.
Tijdens het shoppen en proeven kunnen bezoekers genieten van alle lekkernijen en van sfeervolle liveoptredens. 29 Augustus treedt Vals Alarm op. Dit vrolijke dameskoor uit Goirle zingt, onder leiding van Marjolein Kempen, evergreens, gevoelige ballades en gezellige meezingers.

Voeding geven aan duurzaam leven. Dat doet 013 Food door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. De foodprojecten die 013 Food ondersteunt richten zich op duurzame productie, het vergroten van bewustzijn met betrekking tot de waarde van voedsel en het voorkomen van voedselverspilling.

Audrey Tulkens
Meer berichten