Theresia's Stinkend Gezellige Knoflookfeest is zondag 1 september van 14.00 tot 20.00 uur op het Theresiaplein.
Theresia's Stinkend Gezellige Knoflookfeest is zondag 1 september van 14.00 tot 20.00 uur op het Theresiaplein. (Foto: )

Knoflookfeest op plein en in Paradox

Theresia's Stinkend Gezellige Knoflookfeest, dat op zondag 1 september voor de vijfde keer op het Tilburgse Theresiaplein gevierd wordt, krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje dankzij de Marinade Matinee die de dag ervoor gegeven wordt in muziekpodium ParaDox.

TILBURG - Het gratis toegankelijke middagconcert op zaterdag wordt verzorgd door de Stripe Big Band uit Boxtel en Simon Wood's Big Band uit het Verenigd Koninkrijk. Het Britse orkest zal ook tijdens het Knoflookfeest op zondag acte de présence geven.

"Eerlijk gezegd", zegt Knoflookfeest-initiator Piet Maas, "is het idee van de matineevoorstelling met de big bands ontstaan omdat we de Engelse bigband niet voor één enkel optreden naar Tilburg wilden laten komen. Dat we daardoor het eerste lustrum van het stinkend gezellige wijkfeest extra luister bij kunnen zetten is mooi meegenomen."

Knoflookhapjes

Maas wil benadrukken dat het ook bij deze vijfde 'jubeltenen-editie' van het Knoflookfeest weer vooral gaat om het uitwisselen van knoflookhapjes die de bezoekers zelf gemaakt hebben. "Natuurlijk zijn we erg trots dat er een hele leuke bigband uit Engeland

Blazers met een teen knoflook in hun mond, had praktische bezwaren

komt spelen, en ook de rest van het muzikale programma zal weer adequaat zijn, maar het gaat toch vooral om de lekkere knoflookgerechten die iedereen meeneemt."

Ook tijdens de Marinade Matinee op zaterdag zal geprobeerd worden om muziekpodium ParaDox in een geurige knoflookwalm te hullen. "Het idee om de blazers van de orkesten te laten spelen met een fijngekauwde teen knoflook in hun mond, stuitte op praktische bezwaren. Verstopte instrumenten en zo", vertelt mede-organisator Beewee Nederkoorn. "Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om de bezoekers van de matinee te trakteren op een lekker bekertje knoflooksoep met een stukje stokbrood erbij. Lekker, en beter voor de instrumenten."

Informatie

De Marinade Matinee is op 31 augustus in ParaDox om 16.00 uur. Theresia's Stinkend Gezellige Knoflookfeest is zondag 1 september van 14.00 tot 20.00 uur op het Theresiaplein.

Beide evenementen zijn gratis toegankelijk. Zie ook:

www.facebook.com/knoflookfeest

Audrey Tulkens
Meer berichten