NOS, Brabants Dagblad, Radio 1: allemaal weten ze Bryan te vinden.
NOS, Brabants Dagblad, Radio 1: allemaal weten ze Bryan te vinden. (Foto: )

Bryan ging viral met #maatjegezocht

Bryan Vreijsen zag de oproep over eenzame jongeren van de Nijmeegse Nadï voorbijkomen. Hij besloot het erop te wagen en schreef ook een tweet met de hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht. "Daar is al zo'n 1520 keer op gereageerd", zegt Bryan, die nog erg moet wennen aan al die aandacht.

TILBURG - "Ik heb voor de eerste keer sushi in mijn leven gegeten. Ik ben ook naar Utrecht en Rotterdam geweest en heb in mijn thuisstad Tilburg afgesproken. Het is zo raar. Ik moet nu ook echt gaan plannen welke dag ik wat ga doen. Het is wel leuk om eens meer te zien dan mijn appartement, werk en de bioscoop. Ik had nooit verwacht dat het zo…" De Tilburger moet even nadenken. "uit de hand zou lopen. Ik zocht een of twee mensen om een keer mee naar de bioscoop te kunnen. Nu ga ik van nobody naar celebrity."

Pers

NOS, Brabants Dagblad, Radio 1: allemaal weten ze Bryan te vinden. "Ik doe dit niet alleen voor mezelf. Ik wil anderen met elkaar in contact brengen, voor zover dat lukt. Ik wil proberen om het groots aan te pakken en het probleem van eenzame jongeren kenbaar te maken. Sommige mensen zeggen: 'je bent echt een held. Je bent mijn voorbeeld.' Dat vind ik aan de ene kant een beetje raar, dat je een held bent omdat je zegt dat je eenzaam bent. Maar ik wil graag een inspiratie voor anderen zijn om te laten zijn dat je gevoelens en kwetsbaarheden mag uiten."
"Collega's hadden het er altijd over wat ze dit weekend hadden gedaan. Dit, dit en dat. Ik had niks. Ik ben wel iemand die snel contact legt. Het gaat ook steeds beter om zomaar een praatje met iemand te maken", zegt Bryan.

Open boek

De Tilburger is een open boek en vertelt veel over zichzelf. Zowel over zijn overleden vader, als zijn ADD-diagnose. "Dat kan mensen soms afstoten. Daardoor ben ik wat bang om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik denk dat ik sommigen waarmee ik nu in contact ben gekomen al heb afgeschrikt. Maar ik zou het fijn vinden om goede vrienden te hebben waarbij ik mijn gevoelens kwijt kan."
Een goede vriend vinden? Dat lijkt Bryan al gelukt te zijn! De Tilburger neemt nog iemand mee naar het interview. "Dit is Jeffery. We hebben elkaar sinds het begin van de oproep leren kennen. We zijn al heel close geworden." Jeffery en Bryan zijn zelfs een Facebookgroep gestart om jongeren die een maatje zoeken aan elkaar te koppelen.

Wereld open

Er komt veel op Bryan af. "Gelukkig hebben ze daar op het werk begrip voor. Soms moet ik even zitten. Ik kan niet zo goed aangeven hoe ik mij ga voelen. Er gaat zo'n wereld voor mij open."

Audrey Tulkens
Meer berichten