Hendrik Driessen ontvangt provinciale onderscheiding Hertog Jan

's-HERTOGENBOSCH / TILBURG - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie Noord-Brabant ontving Hendrik Driessen, directeur/hoofdconservator van Museum De Pont, uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de provinciale onderscheiding Hertog Jan. De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt toegekend aan mensen die zich voor Brabant bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Hendrik Driessen (Heemstede, 1952) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en werd daarna actief in de museumwereld. Hij werkte in het Gemeentemuseum van Arnhem, het Stedelijk Museum van Amsterdam om vervolgens directeur te worden van het Van Abbemuseum. In 1989 werd hij de directeur van het Museum De Pont voor eigentijdse moderne kunst in Tilburg , dat tot stand kwam uit de nalatenschap van jurist en zakenman Jan de Pont. Het museum vierde in 2016 20 jarig bestaan. Hendrik Driessen heeft als hoofdconservator en directeur er toe bijgedragen dat het museum internationaal aanzien verwierf met exposities van moderne kunst en kunstenaars met een grote reputatie.

De provinciale onderscheiding is een beeld van Hertog Jan te paard van de kunstenares Willy van der Putt en wordt sinds 1988 uitgereikt.

Op de foto Hendrik Driessen met de Hertog Jan, geflankeerd door zijn echtgenote en commissaris van de Koning Wim van de Donk
foto: Marc Bolsius

Meer berichten