Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Irma (30 jaar) uit Tilburg: laatst vroeg een werkgever tijdens een sollicitatiegesprek of ik van plan was kinderen te krijgen. Wat kan ik in zo'n geval antwoorden?

TILBURG - Beste Irma,


Inderdaad lastig: Wat doe je als je tijdens een sollicitatiegesprek vragen krijgt die niets met de functie te maken hebben en te persoonlijk zijn? Je kunt resoluut antwoorden: 'Daar hoef ik geen antwoord op te geven!'. Of vragen: 'Waarom wilt u dat weten?' Maar mijn advies zou zijn om een antwoord te geven zonder er echt op in te gaan. Dan stel je je meewerkend op en laat tegelijkertijd zien dat je je gesprekspartner doorhebt. Een voorbeeld: 'We zullen zien wat de toekomst in petto heeft. Op dit moment heb ik vooral zin om in deze baan aan de slag te gaan!'. Er hoeven overigens niet altijd kwade bedoelingen achter te directe vragen te zitten, soms is het gebrek aan ervaring of onhandigheid.

Succes! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden