RAV vast pan. Een geweldig mooi en makkelijk te bespelen instrument.
RAV vast pan. Een geweldig mooi en makkelijk te bespelen instrument. (Foto: )

Uit Muziekids Studio: Bijzonder muziekinstrument

Afgelopen jaar hebben we van Ronde tafel Willem II een behoorlijke donatie ontvangen. De ene helft ervan mochten we vrij besteden aan een project. De andere helft aan muziekinstrumenten.

Door John Verbunt

TILBURG - We hadden een heel lijstje met instrumenten die we nog graag zouden aanschaffen, en dat is gebeurd. Veel kleine speeltjes voor de baby's en peuters, trommels voor kinderen vanaf 3 en nog veel meer. Alles wordt ontzettend veel gebruikt. We hadden ook nog een bijzondere wens: een handpan.

Om precies te zijn een 'RAV vast'. Als je intoetst op YouTube: 'RAV vast' zie je allerlei filmpjes en je hoort meteen hoe hij klinkt.

Bewustzijn

We wilden dit voor patiënten die na een traumatische ervaring hun bewustzijn weer moeten terugkrijgen. Ze komen met een begeleider in een rolstoel naar onze studio, en wij proberen ze met live muziek of klanken zo te prikkelen dat ze hun ogen openen. En dat iedere keer wat langer. De mooie klanken van deze pan werken erg goed. We hebben het al regelmatig gebruikt hiervoor, en zijn enorm blij met deze aanwinst.

Wat blijkt nu? Iedereen is dol op de klanken van dit instrument. Van Baby'tjes die te vroeg geboren zijn, tot ouderen. Vorige week had ik nog een patiënte die volgende maand 100 wordt. Ze vond het ook geweldig!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden