20 ‘vriendenboten’ en 14 ‘bedrijvenboten’ nemen het in minimaal drie races tegen elkaar op. Foto: Jules van Iperen
20 ‘vriendenboten’ en 14 ‘bedrijvenboten’ nemen het in minimaal drie races tegen elkaar op. Foto: Jules van Iperen (Foto: )

Piushaven Drakenboot Festival zorgt voor spektakel

De achtste editie van het Piushaven Drakenboot Festival is op zondag 8 september. Het gebied rondom de Piushaven vormt het podium voor dit sportieve evenement. Zowel de deelnemers als de toeschouwers genieten van de strijd, teambuilding, samenwerking en het plezier op en rondom het water.

TILBURG - De hoofdactiviteit van het evenement is de races met de drakenboten. 20 ‘vriendenboten’ en 14 ‘bedrijvenboten’ nemen het in minimaal drie races tegen elkaar op. Over een afstand van circa 200 meter moeten zij laten zien wat ze in huis hebben. Per competitie is het een afvalrace met de snelste roeiers als uiteindelijke winnaars.

Naast de drakenbootraces is er nog meer te beleven voor de bezoekers. Zo is er voor de kleine bezoekers een kinderdorp met luchtkussens en een stormbaan. Op de kade zijn er een aantal extra barretjes geplaatst en de lokale horeca zorgt dat er ook aan de inwendige mens gedacht wordt.

Inmiddels is het Piushaven Drakenboot Festival met ruim 5.000 toeschouwers uitgegroeid tot een volwaardig evenement. “In de loop der jaren hebben we het enthousiasme voor het Drakenboot Festival zien groeien, zowel bij de deelnemers als bij de bezoekers. Het is een sportieve dag waar teambuilding, onderlinge strijd maar vooral ook gezelligheid hoogtij viert”, zegt eventmanager Marc van de Ende. “Het gebied rondom de Piushaven is volop in beweging en er worden steeds meer mooie evenementen in dit gebied georganiseerd, waarbij het Piushaven Drakenboot Festival toch wel het meest spectaculaire evenement genoemd mag worden.”

Een evenement in de buitenlucht en in de haven van Tilburg is weersafhankelijk. “We hebben het tot nu toe natuurlijk elk jaar goed getroffen met het weer. En de voorspellingen voor dit jaar zien er ook goed uit. Wij maken ons absoluut geen zorgen. Op 8 september staat de kade weer vol met toeschouwers die de roeiers enthousiast aanmoedigen. Want de beste stuurlui staan immers aan wal!”

Het evenemententerrein is vanaf 12.00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op www.piushavendrakenbootfestival.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden