Christel, Ad en Henk bij de trolley op weg naar een afdeling voor wat muzikale ontspanning.
Christel, Ad en Henk bij de trolley op weg naar een afdeling voor wat muzikale ontspanning. (Foto: )

Muziek aan bed ontroert

We maken in onze Muziekids Studio gebruik van een handig wagentje op zwenkwielen, boordevol muziekinstrumenten. Met deze 'Troubadourtrolley' bezoeken we dagelijks de kinderafdeling en de bijbehorende dagbehandeling. Omdat soms ook andere verpleegafdelingen een beroep ons doen, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe vrijwilligers om ons team te versterken.

Door John Verbunt

TILBURG - Op een oproep in deze rubriek en later ook in het Brabants Dagblad kwamen gelukkig veel positieve reacties. Daardoor telt ons Muziekids-team nu twintig enthousiaste medewerkers.

Door de uitbreiding kunnen we voortaan meer betekenen voor het welzijn van alle patiënten in het ETZ. We concentreren ons ongewijzigd op de kinderen in het ziekenhuis, maar als we iets met muziek voor oudere patiënten kunnen betekenen, doen we dat graag. Muziek ontroert en maakt emoties los, merken we elke dag weer. Soms geven we een 'huiskamerconcert' op een verpleegafdeling en dat wordt door de patiënten en de zorgverleners steeds enorm gewaardeerd. Het zorgt voor plezierige afleiding: ook volwassen patiënten vergeten zo even dat ze ziek zijn. Door de komst van de nieuwe vrijwilligers kunnen we nu vaker met de Troubadourtrolley op pad.

Wilt u ook onze Muziekids-nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar:promotilburg@muziekids.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden