Architect Jo Coenen blikt terug op zijn ontwerp voor het Koningsplein in de jaren negentig. Jo Coenen foto:Jo Coenen Architects & Urbanists
Architect Jo Coenen blikt terug op zijn ontwerp voor het Koningsplein in de jaren negentig. Jo Coenen foto:Jo Coenen Architects & Urbanists (Foto: (bron: Jo Coenen Architects & Urbanists) )

Talkshow BOUWSTOF over Tilburgse architectuur

De nieuwe Tilburgse talkshow BOUWSTOF gaat op woensdag 18 september in première. In het programma is ruimte voor actualiteiten, interviews, verdiepende gesprekken en cross-overs voor iedereen met een interesse voor architectuur, ruimtelijk ontwerp en design.

TILBURG - In deze editie blikt architect Jo Coenen terug op zijn ontwerp voor het Koningsplein in de jaren negentig, neemt journalist Stephan Jongerius bezoekers mee naar een ‘nooit gebouwd Tilburg’, komen architect John van Lierop en documentairemaker Inge Guffens spreken over de documentaire Zorg voor Doy en de bright side van toenemende logistieke dozen rondom Tilburg wordt belicht. Tourtje Tilburg met Tim tackelt het laatste bouwnieuws. Martijn Neggers sluit de avond af.

Op 17 april was er een try-out. In de eerste editie kwamen de Tilburgse architect Joris Verhoeven, die zijn eigen duurzame 'hutje op de hei' realiseerde, en Kirsten Hannema, architectuurcriticus van de Volkskrant, aan het woord. De ambitie is om de show vier maal per jaar te houden.

De première van BOUWSTOF is op 18 september, om 20.00 uur in de Studio van Theaters Tilburg. De richtprijs voor de entreekosten is 9 euro, maar dit is geen vaststaand bedrag. Iedereen mag bij het kopen van zijn of haar ticket zelf de prijs bepalen, naar eigen inzicht en de grootte van de portemonnee.

Tickets kunnen worden besteld via de website van het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (Cast):

www.castonline.nl

Meer berichten