Patiëntjes kunnen voortaan op hun kamer een echte dj-mix maken met de dj-set op de muziektrolley. De set is gekocht met de donatie van Miriam en Erik.
Patiëntjes kunnen voortaan op hun kamer een echte dj-mix maken met de dj-set op de muziektrolley. De set is gekocht met de donatie van Miriam en Erik. (Foto: )

Uit Muziekids Studio: Nieuwe aanwinsten voor Studio

Twee maanden terug heb ik geschreven over de bijzondere gift van Miriam en Erik. Miriam is 25 jaar geleden genezen van een hersentumor en gaf onlangs een feest om dit te vieren. Ze had aan haar feest de Muziekids Studio als goed doel gekoppeld, en zo mochten wij 1.500 euro in ontvangst nemen.

Door John Verbunt

TILBURG - We hebben een dj-set gekocht die we op onze muziektrolley mee kunnen nemen naar de kinderafdeling. Patiëntjes kunnen dus voortaan op hun kamer een echte dj-mix maken. Ook beschikken we nu over geluid- en beeldapparatuur zodat we een video kunnen maken van een optreden bij een patiënt.

Als patiënten blij of juist ontroerd zijn van liedjes die we voor hen spelen, kunnen we dit vastleggen en op een USB-stick zetten. Vervolgens krijgt de patiënt of familie de video mee als tastbare herinnering aan de dierbare momenten tijdens hun opname. Wij doen met die opnamen uiteraard niets. We geven ze uitsluitend mee en de patiënt en zijn naasten kunnen ermee doen wat ze willen. Tegenwoordig kun je zo'n USB-stick op je televisie of pc aansluiten en direct bekijken. De beelden bieden mooie herinneringen voor jonge patiëntjes en hun naasten. Soms worden de door ons opgenomen video's getoond tijdens een uitvaart. De nabestaanden vinden het fijn om dan de mooie momenten tijdens een ziekenhuisopname te tonen. Met dank aan Miriam en Erik voor hun gift!

Audrey Tulkens
Meer berichten