Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Pieter (45 jaar) uit Tilburg: "Ik heb, naast mijn werk en gezin, een zware mantelzorgtaak. Vertel ik dit tijdens een sollicitatiegesprek?"

TILBURG - Beste Pieter,
Uit je vraag begrijp ik dat je een nieuwe baan zoekt, misschien ook om zorgtaken en werk beter te combineren? Stel jezelf daarom, voordat je op gesprek gaat, de vraag: "Past deze baan in mijn leven, met alle verplichtingen die daar nu bij horen en vormen mijn zorgtaken geen enkele belemmering om dit werk goed te doen?" Is het antwoord daarop volmondig 'Ja' dan hoef je tijdens het gesprek niet perse te vertellen over jouw mantelzorgtaken. Het mag natuurlijk wel, al is het om te benadrukken dat het geen enkel probleem vormt. Maar twijfel je of is het antwoord zelfs 'Nee'? Dan is het belangrijk om te onderzoeken waar de knelpunten zitten en tijdens het gesprek goede vragen te stellen om zeker te weten dat je de goede keuze maakt. Ik wens je veel wijsheid en succes! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden