De prijswinnende documentaire 'Schapenheld' van Ton van Zantvoort is te zien in de omgeving waar hij deels opgenomen is.
De prijswinnende documentaire 'Schapenheld' van Ton van Zantvoort is te zien in de omgeving waar hij deels opgenomen is. (Foto: )

Natuurfilms midden in de natuur: maak kans op kaarten

Pop Up Cinema presenteert in samenwerking met het Natuurtheater Oisterwijk de eerste editie van het Natuurfilmfestival Oisterwijk van 3 tot en met 5 oktober.

OISTERWIJK - De flora en fauna op het witte doek gaat letterlijk een relatie aan met de bosrijke omgeving. Alle films worden ingeleid door de makers van de films. De prijswinnende documentaire 'Schapenheld' van Ton van Zantvoort is te zien in de omgeving waar hij deels opgenomen is. We leren over de stadse natuur via de film De Wilde Stad en dwalen in het bos ook mee over het prachtige Waddengebied.

Het eerste openlucht Natuurfilmfestival Oisterwijk is in het Natuurtheater Oisterwijk, het oudste openluchttheater van Brabant. Een amfitheater midden in het bos, waar ruimte is voor (kinder)theater en nu dus ook film. Aangrenzend aan het Natuurtheater zit boscafé de Rode Lelie.

De films starten om 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro voor een film, of 10 euro voor het hele weekend. Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaartjes voor De Wilde Stad, met introductie en nagesprek met producent Ignas Schaik.

De Wilde Stad

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen.

Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

Kans maken op kaarten

Kans maken op deze kaartjes? Stuur dan voor vrijdag 4 oktober 12.00 uur, een mailtje sturen naar info@popupcinema.nu met wie en waarom je naar de film wil. Pop Up Cinema laat vrijdag rechtstreeks aan de winnaars weten wie de kaartjes krijgt.

www.popupcinema.nu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden