De avond is met name bedoeld voor (aankomende) ondernemers van 16 tot en met 30 jaar. Meld je vooraf aan via www.nextgen013.nl.
De avond is met name bedoeld voor (aankomende) ondernemers van 16 tot en met 30 jaar. Meld je vooraf aan via www.nextgen013.nl. (Foto: )

Jonge Ondernemers Avond bij V39

De volgende generatie van Tilburgse ondernemers komt aan het woord tijdens de Jonge Ondernemers Avond op dinsdag 8 oktober. Het evenement wordt georganiseerd door NextGen013, een initiatief van Jongerenwerk R-Newt. Vijf jonge ondernemers vertellen in korte interactieve presentaties over hun avonturen als (startende) ondernemer. In het publiek zit een enthousiast netwerk van starters en experts, bereid om mee te denken en kennis en ervaring te delen.

Door Michelle van de Wouw

TILBURG - Tijdens de presentaties staan de ups & downs van het ondernemen centraal. Zo vertelt Mascha van Kleef, freelancer in licht en geluid voor films, over hoe het ondernemerschap haar uitdaagt om een persoonlijke groei door te maken. Daar hoort voor haar bij dat ze soms best ver buiten haar comfortzone moet gaan. Ondanks dat het niet zonder slag of stoot gaat, kan ze nu steeds meer bezig zijn met datgene wat haar blij maakt.

Ook Nanda Wassink vindt ondernemen met vlagen lastig maar ziet resultaat van haar werk: Zorgimkerij Moergoed begint steeds bekender te worden. 'Mensen mailen mij om te zeggen dat ze het zo tof vinden wat ik doe. Dat geeft energie.' Ze viert elke winst groots en droomt van fulltime ondernemen. Charif Abdellah, genoemd in de krant van vorige week, doet dit al. Hij wist het schuurtje in de achtertuin om te zetten naar een barbierzaak in het centrum, maar denkt nog altijd na over zijn volgende stappen. Net als Tess Steijvers. Deze visuele verhalenvertelster zal zichzelf voorstellen. Aan de hand van van haar werk en van andere inspirerende voorbeelden neemt ze je mee in haar droom, het uitbreiden van haar Studio Tess.

'No matter what, je moet doorgaan', benadrukt Bob Rekelhof, content creator, het is belangrijk om te kunnen gaan met emoties. Hij zal de tijd nemen om te vertellen over de oorsprong van emoties en hoe je deze positief kunt beïnvloeden door middel van enkele oefeningen. Laat je inspireren op 8 oktober. Wissel van gedachten met andere deelnemers en adviseurs over alles wat bij ondernemen komt kijken.

Loïs de Jong
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden