Van links naar rechts: Livia, Andrea Wouters, Qhyan, Bradley, Maikel. Wie meer wil weten over het Zorgatelier kijkt op www.kivozorg.nl.
Van links naar rechts: Livia, Andrea Wouters, Qhyan, Bradley, Maikel. Wie meer wil weten over het Zorgatelier kijkt op www.kivozorg.nl. (Foto: )

Zorgatelier KiVoZorg opent voor jong en oud

Bij KiVoZorg kunnen straks mensen met een beperking of beginnende dementie terecht voor leuke en zinvolle creatieve dagbesteding. KiVoZorg staat dan open voor alle leeftijden en gaat van start op 1 november aanstaande, in een nieuw pand in de stadstuin in de wijk Theresia.

Door Gerard Sanberg

TILBURG - Eigenaresse Andrea Wouters heeft er zin in. De dagopvang voor kinderen met een beperking zit nu tijdelijk in het scoutinghonk aan de Rueckertbaan: "Ja, dit is naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 18 jaar met een beperking. Dat kan van alles zijn, autisme of down bijvoorbeeld, of adhd. In het Zorgatelier, is iedereen welkom, ja, tot wel 100 jaar!"

Andrea heeft Sociaal-Pedagogisch Werk gedaan op het ROC aan de Wandelboslaan, met Activiteitenbegeleiding. Andrea: "Ik heb daar handvaardigheid geleerd en hoe je daar in een groep creatief mee aan de slag gaat. Schilderen en tekenen bijvoor beeld, of breien en haken of een tafelblad inleggen met mozaïek, noem maar op. Als de cliënten een goede suggestie hebben, dan schaffen we daar inventaris voor aan. Ze kunnen ook met groen aan de slag hoor, want er is een moestuintje. Lekker buiten. Of spelletjes doen met z'n allen, gezellig!" En er is dus deskundige zorg aanwezig: "Ja, natuurlijk, wij weten hoe je de cliënten begeleidt en wat een ziektebeeld inhoudt. Daar ben ik zelf grondig in geschoold en de medewerkers ook, die begeleiden onze vrijwilligers. De medewerkers en vrijwilligers kunnen zelf ook creatieve inbreng hebben. En als er animo voor is, kunnen cliënten lunchen en een warme maaltijd bij ons nuttigen, 's avonds."

Van start

Over zes weken ga je van start? "Ja, per 1 november aanstaande. We zijn nu volop aan het werven. MEE helpt daarbij, die hebben het op social media gezet. Deze kinderopvang verhuist dan ook, we gaan hier weg, naar een nieuw pand, vlakbij het Zorgatelier. Kijk, dit scoutinghonk is wel leuk hoor, het heeft een eigen sfeer. Bovendien kunnen de kinderen buiten spelen en daar zijn vooral de jongens dol op dus dat doen ze wel, maar het is toch niet de kwaliteit die ik wil bieden. Als de scouting erin heeft gezeten dan moet je weer aan het poetsen! Straks, in het nieuwe pand, hebben we een snoezelruimte, met kussens en zachte muziek en gedempt licht. Om te knuffelen, te ontdekken en te snoezelen! Daar kijk ik nu al naar uit."

Wie meer wil weten over het Zorgatelier kan op de website kijken: www.kivozorg.nl. Voor meer informatie over de gespecialiseerde kinderopvang zie: www.het-schatkistje.net

Gerard Sanberg
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden