Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Afgelopen weekend had ik last van koorts. En nou ben ik altijd wel een heethoofd, maar vrijdag lag ik al ijlend en hallucinerend op de bank. Omwikkeld in vier dekens en in mijn klauwen kippenbouillon en thee probeerde ik al bibberend dag 1 van het weekend te overleven. Het vervelendste aan ziek zijn vind ik niet eens het ziek zijn zelf. Maar het feit dat ik geen eetlust heb dan. Niet alleen heb ik weinig energie, door het missen van eten, maar hoe rot een dag ook is geweest, als ik thuis kom en het eten klaar staat, ben ik altijd gelukkig. Ik word er dan ook écht bloedchagrijnig van als ik - om wat voor reden dan ook - niet kan eten. En zonder eetlust wordt dat mooie moment van het naar binnen schuiven van heerlijk eten, me ook nog eens afgenomen, terwijl ik wel de geur van het voer binnen krijg in mijn neusvleugels. Dan voel ik me pas écht miserabel.

Dag twee van het weekend voelde ik me wel iets beter. Ik lag nog maar in drie dekens ingewikkeld als een burrito op de bank. Het lukte me zaterdag in ieder geval om een serie op te zetten en maar drie keer in slaap te vallen tijdens het kijken van die serie. Ik verplaatste mezelf van het bed naar de bank in de ochtend. En in de avond ging ik van de bank naar het bed. En dat was mijn daginvulling. Helaas hadden onze onderburen een drukkere en heftigere daginvulling. Ze besloten namelijk (volgens mij) een disco te organiseren voor 472 mensen, die allemaal klompen droegen. Het scheelde dat ik al bibberend in bed lag. Anders was ik er door hen wel uit getrild. Maar nachtrust kreeg ik die nacht niet. Thank god voor de drie powernaps op de bank die middag.

De zondag van dit weekend dacht ik dat ik me vergist had in de buren en dat er ergens een festival aan de gang was, aangezien ik iemand door een microfoon hoorde praten of gillen. Ik dacht zelfs even dat ik aan het ijlen was en me alles had ingebeeld of alles had gedroomd. Maar wat bleek, de onderburen hebben een karaokeset, die ze moesten testen blijkbaar. En dat is echt top. Zeker op zondagochtend. Als ik al niet ziek was, werd ik wel ziek van dit weekend,

Jacky Eickes
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden