In 2018 won De Dynamite Blues Band de Dutch Blues Challenge.
In 2018 won De Dynamite Blues Band de Dutch Blues Challenge. (Foto: )

Bluestoppers naar de Reeshof: win kaarten

Twee Nederlandse bands die beide tot beste bluesband van het jaar zijn benoemd op één avond. The Detonics kregen deze titel in 2016 en mochten afreizen naar de International Blues Challenge in Memphis en bereikte de halve finale. In 2018 viel deze eer te beurt aan The Dynamite Blues Band. Zij gaan op 19 oktober een avondvullend programma verzorgen bij Heyhoef-Backstage met een 'Grand-Finale' in petto.

TILBURG - De Dynamite Blues Band, winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018, staat voor een explosieve cocktail van blues, rhythm & blues, swing en rock-'n-roll. Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle bluesformatie Big Blind. De band betrad het Heyhoef-Backstagepodium al eens in oktober 2016 bij het verschijnen van het laatste album 'Kill Me With Your Love'.

In 2018 won de band de Dutch Blues Challenge.

Geïnspireerd door de vroege West Coast-blues speelt Detonics vooral swing en boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of slow blues wordt niet geschuwd. Het nieuwst album, verschenen in het najaar van 2018, 'Raise Your Bet' scoorde meteen de tweede plaats in de top40 van 'Most Played Albums in the UK'.

De show begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro.

Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten. Wie kans wil maken mailt uiterlijk 11 oktober naar info@heyhoef-backstage.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden