Pablo Held Trio  nam eerder een album op met John Scofield. Op 11 oktober speelt het Duitse trio in Paradox. foto: Juergen Bindrim
Pablo Held Trio nam eerder een album op met John Scofield. Op 11 oktober speelt het Duitse trio in Paradox. foto: Juergen Bindrim (Foto: Juergen Bindrim)

Poëtische en energieke jazz

De groep rond de jonge Duitse pianist Pablo Held biedt de frisheid van een bezield jazztrio, maar laat zich ook omschrijven als avontuurlijk en openhartig. Jarenlang was Held een goed bewaard jazzgeheim voor iedereen buiten Duitsland. Inmiddels is hij ook buiten zijn geboorteland een graag geziene gast. Zo nam het trio al een album op met de bekende gitarist John Scofield. Op vrijdag 11 oktober speelt Pablo Held in Paradox.

TILBURG - Naast John Scofield – die het trio 'een van de grote groepen in de muziek van vandaag' noemde – werkte Held ook al samen met saxofonist Chris Potter. Het laatste album van het Pablo Held Trio verscheen op het hippe Britse platenlabel Edition Records en leverde lovende kritieken op waarmee de band zich heeft gevestigd als een van de meest enerverende groepen in Europa.

Kaarten winnen voor dit concert op 11 oktober? Stuur dan een mail naar prijsvraag@paradoxtilburg.nl en win 2 vrijkaarten.

Koen Graat
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden