Lola doet hard haar best om de techniek helemaal goed te krijgen. Eventjes rustig een playlist aanklikken is er tijdens het draaien niet bij.
Lola doet hard haar best om de techniek helemaal goed te krijgen. Eventjes rustig een playlist aanklikken is er tijdens het draaien niet bij. (Foto: )

'Dat ik dit durfde, was een overwinning'

Stel je eens voor dat je al heel lang iets wil proberen, maar het eigenlijk niet durft. Dat jij jezelf steeds laat tegenhouden door allerlei excuusjes die door je hoofd dwalen. Lola Carrera kan erover meepraten. Ze is echtgenote, moeder én dj. Maar heel lang durfde ze niet achter de draaitafel te kruipen.

Door Rowie van der Vliet

TILBURG - "Juist door te doen wat je eng vindt, groei je. Ik hield mezelf heel lang tegen en had allemaal bedacht waarom ik het niet moest doen. Daar werd ik niet gelukkig van. Als je het wel doet, word je juist gelukkig. Het is namelijk wat je graag wil. Dat ik dit durfde, was een overwinning op mezelf", zegt Lola.

'Ze vinden je leuk of niet'

"Ik draai nu een jaar. Ja, het is heel snel gegaan. Dat hoor ik overal om mij heen. Het is zo raar, want ik sta daar niet bij stil. Ik ben gewoon bezig met wat ik leuk vind. De eerste plek waar ik mocht draaien, was in Tilburg, bij Club Plaza (nu PKHS, red.). Nu draai ik ook in de Westergasfabriek in Amsterdam of in België. Mijn eerste grote club was in Rotterdam, Club Vie. Die is na dertien jaar gesloten, maar was echt legendarisch. Als dj mag je daar niet zomaar staan. Het is toch wel bijzonder dat ik daar heb mogen draaien. Het was zo'n mooie avond. Mijn vriendinnen en vriend zijn toch ook allemaal mee geweest. Ze zeggen in Rotterdam altijd: 'ze vinden je leuk of niet leuk'. Het is een publiek dat je mee moet krijgen. Dat lukte mij."

Geen domme bimbo

Lola doet hard haar best om de techniek helemaal goed te krijgen. Eventjes rustig een playlist aanklikken is er tijdens het draaien niet bij. "Als vrouw heb je extra vooroordelen. Mensen denken toch sneller: wat is dat voor domme bimbo die achter de draaitafel staat? Het is het allermooiste als je de crowd meekrijgt. Als je sterk draait, de techniek klopt en echt een verhaal vertelt met een set. Het is bij mij niet alleen maar knallen. Ik breng mensen naar een hoogtepunt, juist ook met nummers die een rustmomentje zijn. Je kunt nog zoveel oefenen, maar soms werkt iets niet op de locatie waar je bent. Ik switch dan ook en speel in op het publiek."

Hoewel Lola nog maar een jaartje draait, is de droom niet iets van de laatste jaren. "Ik wilde al zo lang dj worden. Al zo'n negen jaar. Maar ik werd mama, kreeg een relatie, had een baan in de marketingwereld en ga zo maar door. Dat zorgde voor veel hectiek. Door alles bij elkaar, ben ik mezelf kwijtgeraakt. Toen dacht ik: wie ben ik eigenlijk? Ik ben teruggegaan naar wie ik écht ben. Nu komen mensen naar mij toe die mij echt een inspiratiebron en voorbeeld noemen. Zo mooi dat ik dit vanuit mijn hart doe en het zo aan anderen kan overbrengen. Dj's die ik al jaren waardeer en waar ik fan van ben, liken ook weleens een set op Instagram. Dat je wordt gezien in een wereld vol dj's doet mij wat."

Justin Stolwijk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden