Tijdens de Tilburgse Taolbèttel gaan teams van vijf personen met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’, zoals hier in 2018.
Tijdens de Tilburgse Taolbèttel gaan teams van vijf personen met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’, zoals hier in 2018. (Foto: Stichting Tilburgse Taol)

Kennistest van de Tilburgse Taol

Het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol vindt plaats op zaterdag 26 oktober in Factorium. Wie heeft de meeste kennis van de Tilburgse Taol, wie zet alle stripkes en huudjes op de juiste plek? De Taolbèttel start om 20.00 uur in de grote zaal van Factorium. Er is een optreden van van Alaafterparty. Het duo Wilhelmine en Vanessa staat paraat en begeleidt de avond.

TILBURG - Tijdens de Tilburgse Taolbèttel gaan teams van vijf personen met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’. Verschillende rondes met spel en sensatie worden afgewisseld met entertainment. De teams beantwoorden vragen over Tilburg en de Tilburgse Taol om daarmee zoveel mogelijk punten te vergaren. Met een speciale ‘sjèllensj’ kunnen de teams extra punten verdienen. Van ieder team mag één deelnemer meeschrijven aan het Dikteej waarmee wellicht de doorslaggevende punten voor het team gewonnen kunnen worden.

Het Dikteej, dat dit jaar voor de 26e keer wordt gemaakt, is geschreven door Tim van der Avoird, de voorzitter van de Stichting Tilburgse Taol. Het is zijn laatste Dikteej en Taolbèttel, omdat hij aangegeven heeft eind van dit jaar met zijn activiteiten voor de stichting te stoppen.

Wie als toeschouwer de bèttel wil beleven, kan vóór 24 oktober voor 10 euro kaarten kopen via ticketkantoor.nl/shop/taolbettel2019. Kaarten die over zijn worden aan de deur bij Factorium verkocht.

Meer berichten