Boven: Moers (Stadstuinderij), Davans (Broodje Aap), Frijters (SK013). Onder: Ariëns (ContourdeTwern), Landsman (SK013)
Boven: Moers (Stadstuinderij), Davans (Broodje Aap), Frijters (SK013). Onder: Ariëns (ContourdeTwern), Landsman (SK013) (Foto: )

Nieuwe partners aangesloten bij samenwerkingsverband Menss

Het samenwerkingsverband Meedoen en Sociale Stijging (Menss) zoekt en kijkt met je mee naar wat jij zou willen of kunnen en sluit daar op aan. Onlangs sloten drie nieuwe partners zich bij het netwerk aan: Broodje aap & linke soep, Stadstuinderij Piushaven en Sociaal Krachtig 013 (SK013).

TILBURG - Een Tilburger, die bij Menss terechtkomt, meldt zich aan bij een van de aangesloten partijen/organisaties. Vanuit daar wordt gekeken wat het beste bij die persoon past. Dit kan zijn door daadwerkelijk aan activiteiten mee te doen of door een training- of coaching traject te volgen.
Tanja Davans is projectleider bij Broodje Aap & Linke soep, een interculturele lunch- en cateringservice. "Bij ons komen vooral nieuwkomers. Door samen te koken, praten, werken en eten, verbreden mensen hun netwerk en doen ze weer mee in de Tilburgse samenleving. Daarnaast doen ze sociale vaardigheden op door in de catering te werken."

Inmiddels zijn er ook al enkele mensen bij haar organisatie gestart via het Menss-traject: "Het past heel mooi in onze bestaande activiteiten. In eerste instantie gaat het om het (weer) participeren, soms ook lukt het om iemand weer aan het werk te krijgen als bijvoorbeeld (hulp)kok of gastheer/gastvrouw."

Ook bij de Stadstuinderij Piushaven zijn al enkele mensen via Menss aan de slag gegaan. Karin Moers is coördinator in de gemeenschapstuin, die naast een collectieve moestuin ook dieren herbergt. "Je ziet spontane contacten, zelfs gezamenlijke etentjes ontstaan. En dat in een mooie, gemêleerde doelgroep. Zo was er laatst een statushouder aan het werk met iemand met een psychische kwetsbaarheid. Waar de een leert schoffelen, pikt de ander Nederlands op. Zo'n tuin verbindt echt. Ook zoeken we steeds meer de verbinding met andere partijen op, zoals scholen en zorginstellingen."
De derde partner is Sociaal Krachtig (SK013), bestaande uit Marjo Landsman en Niek Frijters. SK013 helpt mensen die zijn vastgelopen door een levens veranderende gebeurtenis zoals eens scheiding, faillissement of verhuizing. "Van het ene op het andere moment kan je leven er totaal anders uitzien. We kijken samen: wat helpt jou om verder te komen?", vertelt Marjo. Naast persoonlijke begeleiding/coaching, betreft het ook praktische ondersteuning zoals het maken van een sollicitatiebrief en het schrijven van een ondernemersplan. Niek vult aan: "Onze begeleiding is gericht op werken aan een positieve mindset. Het gaat er ons om dat mensen weer zelf regie nemen, ondernemend leren denken en vervolgens doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden