Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Het is nog ongeveer een maand en dan zijn mijn vriend en ik huiseigenaar. Grootgrondbezitters in de Blaak. Iets dat ik ook nog steeds niet kan geloven. En iets dat ik ook nog steeds met een bekakte stem zeg. Voelt toch een beetje alsof we in Wassenaar gaan wonen.

Naast dat deze koop mij trots en vreugde oplevert, krijg ik er ook stress van. Want ik wil alles strak georganiseerd hebben. En ik ben een typische stresskip. Met de kleinste dingen al. Dus stel je de koop van een huis eens voor. Mijn hoofd zit alleen nog maar bij meubels, muren, vloeren en keukens. Er is geen plek meer voor andere dingen in mijn brein. Want daar loopt het dus al over. Daarom ben ik laatst mijn pinpas kwijtgeraakt en vond ik die - na het blokkeren en de aanvraag van een nieuwe - twintig seconden later in de wasmand terug. Dat is me in de afgelopen tien jaar niet meer overkomen. En ook mijn sleutel, die standaard in mijn tas zit, was laatst foetsie. Lag gewoon nog binnen. Omdat ik na aan het denken was over eetkamerstoelen en niet over hoe ik mijn deur op slot ging doen. Mijn moeder zegt altijd: "Ben blij dat jouw vriend jou de leiding geeft, want jij wil de controle toch niet uit handen geven. En twee kapiteins op een schip werkt niet."

Maar inmiddels is dit schip aan het zinken en is mijn vriend met z'n handen het water er uit aan het scheppen. De druk om het huis mooi in te richten wordt nu groot. Vooral voor mezelf, want mijn vriend geeft vrij weinig om welke kleur eetkamerstoel er bij welke eetkamertafel komt. Als hij maar comfortabel zijn koffietje kan drinken in de ochtend. Maar wanneer ik straks al mijn meubels - alles uit verschillende winkels - bij elkaar zet en het is één grote rommel en ongeorganiseerde bende, dan kan de interieurdesigner in mij wel janken. Ook omdat er vrij veel tijd in zit. Iedere vrije minuut en ieder weekend ben ik koopjes aan het jagen, lijstjes met benodigdheden aan het maken en aan het inbeelden hoe het eruit gaat zien. Als dat dan niet mooi samen komt, had ik in die tijd net zo goed kunnen slapen. Want ik kan mijn slaap vrij goed gebruiken nu.

Jacky Eickes
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden