Nick is de kleinzoon van John Verbunt en kan zich helemaal uitleven op het drumstel. Zijn zusje Luna heeft meer oog voor de viool, hoe ingewikkeld dat instrument ook is.
Nick is de kleinzoon van John Verbunt en kan zich helemaal uitleven op het drumstel. Zijn zusje Luna heeft meer oog voor de viool, hoe ingewikkeld dat instrument ook is. (Foto: )

Uit Muziekids Studio: Jong geleerd, oud gedaan

Af en toe logeren onze kleinkinderen bij ons. Ze wonen in Gelderland, maar als ze ons in Tilburg bezoeken, willen ze altijd naar de Muziekids Studio toe. Kleinzoon Nick is 10 jaar en Luna 6 jaar. Nick was 4 jaar oud toen hij voor het eerst in de Studio kwam. Het drumstel en de gitaar waren toen zijn favoriete instrumenten. Nu vindt hij de handpan geweldig. "Ik word er helemaal rustig van", zei hij laatst.

Door John Verbunt

TILBURG - Hij maakt deel uit van een musicalgroepje, en zingt bovendien graag. Stilstaan is niet zijn ding, dus danst hij er graag bij. Luna is 6, en is alles nog volop aan het ontdekken. We hebben in onze Studio een kinderviool. Omdat ze mij af en toe viool ziet spelen, vroeg ze laatst naar de viool. Ik pakte het kinderviooltje, en tot mijn stomme verbazing was Luna er lange tijd heel serieus mee bezig. Kinderen spelen vaak maar eventjes op een instrument en pakken dan weer iets anders. Dat komt omdat ze zoveel instrumenten zien. Luna speelde echter vol overgave met de viool.

Omdat viool best moeilijk is, heb ik grote twijfels of ze belangstelling voor dit instrument houdt. Maar ik ga het gewoon met Luna proberen. Misschien maak ik als muziek-opa wel het verschil. En dan is jong geleerd, oud gedaan. Zeker bij een viool. Ook wij zijn als grootouders heel trots als onze kleinkinderen laten horen wat ze tijdens de muzieklessen hebben geleerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden