Publiek voor de Pitch Night kan zich aanmelden via www.stadsmakers013.nl. Wees op tijd aanwezig, want vol is vol. Inloop 18:45 uur.
Publiek voor de Pitch Night kan zich aanmelden via www.stadsmakers013.nl. Wees op tijd aanwezig, want vol is vol. Inloop 18:45 uur. (Foto: )

Jongeren vertellen hun ideeën voor de stad tijdens Pitch Night

Tijdens de Jongeren Pitch Night op donderdag 31 oktober vertellen vijftien Tilburgse jongeren hun projectideeën waarmee ze de stad beter willen maken voor jongeren. De beste voorstellen maken kans op een kickstart voucherbedrag van 500 tot maximaal 1000 euro voor de uitvoering van het project.

TILBURG - "Aan animo onder jongeren geen gebrek", aldus de organisatoren. "De lijst met pitchers was vorige week donderdag al vol. We willen nu vooral het publiek uitnodigen om de deelnemende jongeren te komen aanmoedigen, want het is wel stoer dat ze dit doen. Ze krijgen ieder de kans om hun projectideeën in vijf minuten te pitchen aan een jury. Belangrijkste voorwaarde is dat het idee Tilburgse jongeren tussen 16 en 30 jaar verbindt, motiveert en activeert. Het moet binnen een jaar kunnen worden uitgevoerd met een bedrag tussen de 500 en 1000 euro. De winnaars werken in de week na het evenement de ideeën verder uit, waarna het bedrag definitief beschikbaar wordt gesteld. Het idee voor de Jongeren Pitch Night is ontstaan tijdens een brainstormbijeenkomst van jongeren en raadsleden. Het is mooi om dat concept nu echt te zien opstijgen. Of het nu gaat om een projectidee voor een toffe jongeren ontmoetingsplek in de wijk , voor een nieuw op te zetten jongeren sporttoernooi, of voor het uit de grond stampen van een videokanaal voor Tilburgse jongeren: geen idee is te gek! Het projectidee mag heel Tilburg aangaan, of juist alleen een specifieke wijk." De winnaars van de Pitch Night krijgen bij de uitvoering van hun project ondersteuning op maat van R-Newt. Ondanks dat het maximale aantal pitchers voor de avond is gevonden, zijn nieuwe aanmeldingen voor pitchers nog steeds welkom. "Want daarmee kunnen we ons punt extra maken dat er een vervolg op de Jongeren Pitch Night moet komen". De realisatie van de Pitch Night gebeurt door Stadsmakers013, een aanjaag- en coachingsproject van Jongerenwerk R-Newt. Stadsmakers013 faciliteert een reeks van positieve maatschappelijke projecten en initiatieven vanuit Tilburgse jongeren, waaronder de Pitch Night.

De avond vindt plaats bij Doloris, een inspirerende plek en het perfecte decor om creatieve ideeën voor Tilburg te vertellen. Na afloop van de pitches vindt een borrel plaats en kunnen bezoekers in gesprek met raadsleden. Publiek kan zich aanmelden via www.stadsmakers013.nl. Ontvangst op donderdag 31 Oktober bij Doloris, om 18:45 uur. Wees op tijd aanwezig, want vol is vol.

www.stadsmakers013.nl

Loïs de Jong
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden