Evy Ligtvoet als Jongerenvrijwilligster van 2019. Edwin Engelen (Rabobank) heeft de prijs uitgereikt. foto: Jolanda van Iersel
Evy Ligtvoet als Jongerenvrijwilligster van 2019. Edwin Engelen (Rabobank) heeft de prijs uitgereikt. foto: Jolanda van Iersel (Foto: Jolanda van Iersel)

Tilburgse vrijwilligersprijzen 2019

Afgelopen vrijdag werden de vrijwilligersprijzen 2019 van de gemeente Tilburg uitgereikt in het Interpolisgebouw. Van de organisaties ging de prijs naar het KinderVakantieWerk en vrijwilliger van het jaar werd Faaisa Cabdi. De jongerenprijs ging naar Evy Ligtvoet.

Door Gerard Sanberg

TILBURG - Evy Ligtvoet is achttien en woont bij haar ouders in Tilburg-Noord. Ze behaalde afgelopen juli haar gymnasiumdiploma aan het Theresia Lyceum en studeert sinds september in Delft klinische technologie - eerstejaars dus. Nu staate in de schijnwerpers omdat de gemeente Tilburg haar heeft uitgeroepen tot jongerenvrijwilligster van 2019! Vrijdagavond was de prijsuitreiking. Was het een leuke happening? Evy: "Jazeker, echt super gezellig. Eerst de prijsuitreikingen, daarna twee intermezzo's met dans en muziek, en daarna lekker feest. Heel leuk was het."

Reddingsbrigade

Sinds haar dertiende is ze met veel enthousiasme actief bij Reddingsbrigade Tilburg '98 en ze zet zich vrijwillig in als verkeersregelaar via VKR Midden-Brabant Reeshof. Zo deed zij dienst bij evenementen als de Avondvierdaagse, de Muzeconcerten en het Draaimolenfestival. De jury vindt het heel bijzonder dat zij zich op zo'n jonge leeftijd zo betrokken voelt bij haar omgeving en zo actief bijdraagt aan de samenleving.

Watersport

Evy is al jarenlang een enthousiaste watersporter. Het begon met de reddingsbrigade, maar ze speelt ook onderwaterhockey en ze traint de jeugd van die vereniging. Daarnaast geeft ze gewone zwemles in het Reeshofzwembad. Het is druk, maar ze krijgt energie van het enthousiasme van haar leerlingen. En ze is aan een nieuwe studie begonnen. Evy: "Klinische Technologie gaat over de verbinding tussen techniek en genetica. Ik had de exacte vakken en wiskunde in mijn pakket en dit ligt in het verlengde daarvan." En onderwaterhockey, hoe komt ze daarbij terecht? Evy: "Ik zat al bij de reddingsbrigade en ik zocht een sport daarbij. Nou, bij RBT98 hadden ze ook die onderwaterhockeytak, dus dat was snel bekeken."

KinderVakantieWerk

Vrijdagavond werd ook bekend gemaakt wie beschouwd werd als beste vrijwilliger van het jaar en welke organisatie de prijs kreeg als beste vrijwilligersorganisatie. Faaisa Cabdi uit Tilburg-Noord werd door jury en publiek uitgeroepen als beste vrijwilliger van Tilburg 2019. De prijs voor de beste organisatie ging naar de Stichting KinderVakantieWerk. In een eerdere editie van Stadsnieuws kegen zij aandacht als genomineerden voor deze prijzen en konden mensen op hen stemmen.

VrijwilligersTilburg organiseerde de Vrijwilligersprijzen samen met het Brabants Dagblad in opdracht van Gemeente Tilburg. Interpolis en Rabobank Tilburg en omstreken stelden het prijzengeld beschikbaar en verzorgden de feestelijke prijsuitreiking in het Interpolisgebouw.

Gerard Sanberg
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden