Doctor's Delay bestaat al behoorlijk lang, en de meeste artsen zijn ondertussen met pensioen.
Doctor's Delay bestaat al behoorlijk lang, en de meeste artsen zijn ondertussen met pensioen. (Foto: )

Muziek maken in Doctor's Delay

Ongeveer iedereen houdt wel van muziek. Velen zijn ook erg actief als muzikant. Een geweldige uitlaatklep voor mensen met een drukke baan. Als je muziek maakt vergeet je alles, je bent met je hoofd bij de muziek. Er zijn behoorlijk veel artsen die muziek maken. Een welkome afleiding naast hun werk.

Door John Verbunt

TILBURG - Ik weet dat er in het Tilburgse zeker drie orkesten zijn waar artsen gezellig met elkaar muziek maken. Een van die orkesten is Doctor's Delay. Een vriendenclub van artsen die aanvankelijk als voetbalelftal begonnen.

Toen ze hun eerste feestje vierden als voetbalteam moesten ze natuurlijk muziek hebben en zijn ze zelf gezellig muziek gaan maken. Aanvankelijk gewoon een paar liedjes, maar dat is van lieverlee uitgebouwd naar een behoorlijk repertoire. Ze hebben enige tijd geleden zelfs een cd opgenomen. Dat gebeurde in onze Muziekids studio.

De naam Doctor's Delay slaat dus op het het feit dat ze later begonnen zijn met muziek. De vriendschap en gezelligheid staat met stip op nummer een. Ze hebben wel een professionele orkestleider aangetrokken die de arrangementen schrijft en de repetities leidt. Doctor's Delay bestaat al behoorlijk lang, en de meeste artsen zijn ondertussen met pensioen. Voetballen doen ze niet meer, maar muziek maken zullen ze voorlopig zeker blijven doen.

Audrey Tulkens
Meer berichten