Het organisatieteam van het NextUp Festival bij V39 bestaat uit Tilburgse jongeren, begeleid door de jongerenwerkers van R-Newt.
Het organisatieteam van het NextUp Festival bij V39 bestaat uit Tilburgse jongeren, begeleid door de jongerenwerkers van R-Newt. (Foto: )

Jongerenfestival neemt heel V39 over

Op 10 november staat het Tilburgse jongerencentrum V39 twaalf uur lang in het teken van het NextUp Festival, georganiseerd door Tilburgse jongeren. Onder begeleiding van de jongerenwerkers van R-Newt zorgen de jongeren voor het programma op alle verdiepingen en in de Basement zaal.

Door Loïs de Jong

TILBURG - Op het programma staan optredens, dans, workshops, poetry, een silent disco, games en nog veel meer. De festivalnaam NextUp is bewust gekozen. ''Jongeren hebben veel in hun mars, zij hebben de toekomst. Zij zijn letterlijk NextUp, de volgende generatie. Tijdens dit festival bieden wij hen een podium om hun talenten te tonen", vertelt Bart van Hattum, Jongerenwerker bij R-Newt.
Zo heeft de 22-jarige Shevani de verantwoordelijkheid genomen voor de inrichting van het gehele jongerencentrum tijdens het festival. "Elke ruimte krijgt een ander thema. Een van de gameruimtes krijgt een old school Arcade-look waar je je kunt wanen in een typische jaren '80 speelhal", vertelt Shevani.
Ook organiseert ze de poetry-night tijdens het festival; een plek waar jonge poëten hun eigen werk kunnen laten horen aan anderen. Bezoekers van het festival kunnen ook zelf hun five minutes of fame grijpen door mee te doen aan de open mic. "Dat is natuurlijk heel spannend, maar NextUp is wel dé plek om je talent te laten zien", vertelt Dylan, een van de jongeren die meehelpt aan het festival. "Als je iets leuk vindt, moet je het gewoon gaan doen. En als je er eerst nog niet zo goed in bent, blijf wel gewoon volhouden.''

Ook jongeren die geïnteresseerd zijn in vloggen komen tijdens het festival aan hun trekken. YouTuber Stan Dannijs, zal een deel van de dag vloggen en verzorgt een workshop over hoe je dat nou het beste kunt doen. Het festival is voor R-Newt een visitekaartje. De organisatie wil laten zien waar ze met de jongeren het afgelopen jaar hard aan heeft gewerkt, op het gebied van talentontwikkeling. R-Newt nodigt iedereen uit om dat te komen ervaren.

Loïs de Jong
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden