Aan het begin van de lezing wordt een korte documentaire vertoond. Een aantal hoogbejaarde Tilburgers vertelt daarin over wat ze tijdens de bevrijding hebben meegemaakt.
Aan het begin van de lezing wordt een korte documentaire vertoond. Een aantal hoogbejaarde Tilburgers vertelt daarin over wat ze tijdens de bevrijding hebben meegemaakt. (Foto: )

Lezing over 27 oktober 1944

In de tweede helft van 1945 werd een Tilburgse boerin opgenomen in Huize Voorburg in Vught. Ze was krankzinnig geworden nadat haar man door een Vliegende Bom om het leven was gekomen. Dit was een van de talloze grote en kleine drama's die zich in Tilburg op en rond de bevrijding op 27 oktober 1944 afspeelden. Paul Spapens vertelt daarover tijdens een lezing in de Stemmingmakerij in de Bibliotheek LocHal op 12 november.

TILBURG - Aan het begin van de lezing wordt een korte documentaire vertoond. Een aantal hoogbejaarde Tilburgers vertelt daarin over wat ze tijdens de bevrijding hebben meegemaakt. In deze documentaire draait alles om de herinneringen van deze dertienTilburgers. Zij komen aan het woord in de indrukwekkende, door Caroline Evers en Stijn van de Loo samengestelde documentaire. Zij zijn 'de laatste getuigen' van de gebeurtenissen tijdens de bevrijding van Tilburg.

In zijn lezing in de LocHal gaat Paul Spapens daarnaast dieper in op de redenen waarom het Peerke Donders Paviljoen deze bijdrage aan 75 jaar bevrijding heeft opgezet: Bevrijdingsdag 27 oktober is tevens de geboortedag van Peerke Donders.

De lezing is op 12 november om 19.30 uur in de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal).

De toegang tot deze avond, die duurt tot ongeveer 21.00 uur, is gratis. Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl.

Audrey Tulkens
Meer berichten