Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin vragen van lezers over werk worden beantwoordt. Deze week de vraag van Marc (42 jaar): Ik heb gesolliciteerd op een leuke baan en heb zojuist (een week later dan afgesproken) gehoord dat ik de baan heb. De manier waarop er gecommuniceerd word door dit bedrijf is niet erg zorgvuldig, zo heb ik de afgelopen weken ervaren. Ook hoor ik via via dat er niet altijd goed wordt omgegaan met personeel. Ik merk dat ik nu twijfel. Wat is wijsheid?

TILBURG - Beste Marc,
Goed dat je de baan hebt gekregen! Het is wel verstandig om, voordat je ja zegt, je twijfel serieus te nemen. Zeker wanneer je ook van anderen signalen krijgt. Mijn advies zou zijn: bespreek je twijfel voordat je definitief toezegt en je oude baan opzegt. Wanneer ze dit serieus nemen en er zorgvuldig mee omgaan, word je waarschijnlijk vanzelf enthousiast om ja te zeggen tegen de baan.
Misschien
is er ook een goede verklaring voor het niet zorgvuldig communiceren, bijvoorbeeld de kerstdrukte? Gaan ze niet zorgvuldig met jouw twijfel om? Dan kun je met een goed gevoel besluiten om van de baan af te zien.
Veel succes! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten