Lara van Hamond met wethouder Marcelle Hendrickx. foto: Maria van der Heyden
Lara van Hamond met wethouder Marcelle Hendrickx. foto: Maria van der Heyden (Foto: )

Lara van Hamond De Nieuwe Vincent

Lara van Hamond is uitgeroepen uitgeroepen tot winnaar van de Jan Naaijkens Juniorprijs. Zij mag zich daarmee De Nieuwe Vincent van 2019 noemen. De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van de expositie van De Nieuwe Vincent in Kunstpodium T, waarbij wethouder Marcelle Hendrickx de veertien jonge deelnemers enthousiast toesprak.

TILBURG - "Fijn dat in onze stad ruimte is voor jonge kunstenaars om zich te ontwikkelen. Dat zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn als voor volwassenen. Want creativiteit is voor iedereen belangrijk, of je nu kunstenaar bent of toekomstige baas van een groot bedrijf. Voor mij zijn jullie allemaal winnaars en ik hoop dat je net zoveel plezier blijft houden in het tekenen als je afgelopen drie maanden hebt gehad!"

De jury bestond uit Frank Pisart van het Noordbrabants Genootschap, Vincent Dams (beeldend kunstenaar) en Danielle Lemaire (Jaarmeester 2019 bij KunstpodiumT en artist-in-residence Van GoghHuis afgelopen oktober). De prijs die Lara wint is een Wacom tekentablet beschikbaar gesteld door het Noordbrabants Genootschap en een cadeaubon van 100 euro van Antoon de Jong schildersbenodigdheden.
Ook de 13 andere Nieuwe Vincenten die het talentenprogramma hadden gevolgd, kregen een attentie en de boodschap om vooral door te gaan met het verder ontwikkelen van hun tekentalent.

Frank Pisart namens de jury: "We zijn blij verrast door de diversiteit van al het werk. Door de breedte van het aangeboden programma zien we prachtige tekeningen bij de verschillende opdrachten. Als je naar de expositie gaat kijken, raden we je aan ook in de tekenmappen te kijken, daar zijn verborgen pareltjes te vinden. We hebben veel fantasie én fantasy gezien, een hele duidelijke beeldtaal. Lara heeft authentieke, originele ideeën die ze goed weet uit te werken. Ze heeft een eigen verhaal en durft ook de schaduwkanten van haar verbeelding te laten zien. Dat is de reden dat we haar unaniem hebben uitgeroepen tot winnaar. Maar we willen alle 14 Nieuwe Vincenten aanmoedigen vooral door te gaan!"

Het werk van alle Nieuwe Vincenten is nog te zien tot en met 12 januari in Kunstpodium T aan Noordstraat 105. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De Nieuwe Vincenten 2019 zijn: Bruno Geiger, Emma Oerlemans, Eva Kobes, Evi van der Sanden, Juliëtte van Oostrum, Lara van Hamond, Lieke Hoekstra, Lieuwe de Haan, Loïs Neggers, Luc Stams, Meyke Hendriks, Olivia Schutselaars, Polle van Oversteeg en Zina Zwart.

De Nieuwe Vincent is een initiatief van Vincents Tekenlokaal. Jongeren tussen 10 en 14 jaar kunnen meedingen naar een plek door hun mooiste tekening op te sturen. De besten gaan door en volgen drie maanden lang een intensief programma, waarin zij worden ondergedompeld in de kunstwereld, creatief leren denken en nieuwe technieken leren om zich verder te ontwikkelen.

Audrey Tulkens
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden