Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin vragen van lezers over werk worden beantwoordt. Deze week de vraag van Louise (51 jaar): Ik zit al meer dan een jaar in de ziektewet met een burn out. Ik ben bezig met mijn herstel en kan (nog) niet terugkeren in mijn oude baan. Mijn werkgever heeft nu voorgesteld een beëindigingsovereenkomst te tekenen. Wat moet ik doen?

TILBURG - Beste Louise, Pas wanneer je 100% hersteld bent, komt de vraag over een eventueel afscheid aan de orde. Teken in principe geen beëindigingsovereenkomst tijdens de eerste 2 jaar van je ziekte. In jouw geval is nog niet duidelijk of je kunt terugkeren in je oude functie. Je werkgever moet daarom ook zoeken naar mogelijkheden om te re-integreren in andere functies. Als dat niet mogelijk is binnen jouw bedrijf, moet ook extern worden gezocht. Dat heet spoor 2 re-integratie. Pas wanneer je 100% hersteld bent en niet wilt terugkeren in je oude functie, kan een beëindigingsovereenkomst een goede oplossing zijn. Het is raadzaam om in dat geval een jurist in te schakelen voor deskundig advies. Op juridischloket.nl vind je hierover waardevolle info. Succes! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden