Jan had het geluk om op te groeien in een warm en liefdevol gezin en in een door hem zeer geliefde omgeving.
Jan had het geluk om op te groeien in een warm en liefdevol gezin en in een door hem zeer geliefde omgeving. (Foto: )

Middag over zelfgekozen dood

Op 3 november 2013 beëindigt de 39-jarige Jan uit Riel bewust zijn leven. Zondagmiddag 12 januari vertelt de familie van Jan tijdens een openhartig interview met ritueelbegeleider bij afscheid Rob van Tilburg over zijn onbezorgde jeugd, zijn pogingen om een zelfstandig leven op te bouwen en over zijn worstelingen met zichzelf en met het leven.

TILBURG - Tevens verhaalt uitvaartondernemer Tom van Dijk over zijn betrokkenheid bij de familie, voor, tijdens en na de uitvaart, en de Tilburgse auteur en filosofe Ineke van Pelt over de totstandkoming van het boek dat zij schreef over Jan.

Jan had het geluk om op te groeien in een warm en liefdevol gezin en in een door hem zeer geliefde omgeving. Ook materieel had Jan alles wat hij zich wensen kon. En toch bekroop hem steeds meer een gevoel van leegte en zinloosheid, van niets bij te kunnen dragen aan de wereld. Ook de verantwoording voor zijn leven kon hij niet meer aan.

De themamiddag ‘Wat een mooie dag’, naar de gelijknamig song van BLØF, is georganiseerd door Crematorium Tilburg en Monuta Tom van Dijk en gehouden bij Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7 in Tilburg (ingang aan straatzijde).

Het programma begint om 14.00 uur, de ontvangst is vanaf 13.30 uur. Toegang en koffie en thee zijn gratis. Reserveren kan via info@monutatomvandijk.nl of 013-822 65 27.

Audrey Tulkens
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden