Feniks opent haar jubileumjaar

TILBURG - In 2017 bestaat het emancipatiewerk in Tilburg 40 jaar. Feniks Emancipatie Expertise Centrum exposeert daarom van 8 februari tot en met 12 maart haar uitgebreide archief tijdens de feestelijke tentoonstelling Feniks 40 jaar. Dat gebeurt in Bibiotheek Tilburg Centrum.

In 1977 opende 'Vrouwenkaffee De Spinster' haar deuren en sindsdien is vrouwenemancipatie niet meer weg te denken uit Tilburg. De tentoonstelling Feniks 40 jaar neemt je mee op reis door de tijd en laat zien hoe emancipatie zich door de jaren heen ontwikkelde in onze stad.

Ook is er een film met persoonlijke verhalen van betrokken vrouwen en welke rol het Vrouwencentrum en Feniks daarin hebben gehad. Daarnaast zal er worden stilgestaan bij actuele thema's rondom emancipatie. Verder is er ruimte voor discussies en inbreng van bezoekers. Tijdens een speciale thema-avond staat emancipatie anno 2017 centraal. Ook worden vrouwenrechten besproken in aanloop naar het thema van internationale vrouwendag op 8 maart.

Feestelijke opening

Op woensdag 8 februari is wethouder Marcella Hendrickx om 10.00 uur aanwezig in Bibliotheek Midden Brabant op het Koningsplein om de feestelijke opening te verrichten. De samensteller van de tentoonstelling, Laurens Kleijntjes, en de maakster van de jubileumfilm, Anja de Loos, in samenwerking met Feniks, zullen één en ander vertellen over het getoonde materiaal.

Aanmelden

De expositie Feniks 40 jaar is vanaf 8 februari tot en met 12 maart te zien in de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Aanmelden voor het bijwonen van de opening graag via info@fenikstilburg.nl

Meer berichten