Ere Hoofdman burgemeester Weterings met enkele gildeleden. De burgemeester schuift aan bij de traditionele koffietafel met boerenmik met zult.
Ere Hoofdman burgemeester Weterings met enkele gildeleden. De burgemeester schuift aan bij de traditionele koffietafel met boerenmik met zult. (Foto: )

Gilde Sint Antonius-Sint Sebastiaan viert statiedag

Het Gilde Sint Antonius-Sint Sebastiaan Udenhout viert zaterdag 18 januari haar jaarlijkse statiedag. Voorafgaande wordt op vrijdagavond 17 januari door een aantal leden de proclamatie voorgelezen bij een aantal Udenhouters. In deze proclamatie wordt aangegeven dat een dag later de statiedag (teerdag) van het gilde wordt gehouden.

UDENHOUT - Om 9.00 uur op zaterdagmorgen begint in de St. Lambertuskerk een gildemis, voorgegaan door gildeheer pastoor G. Looyaard. Na de mis is er op het kerkplein de vendelgroet voor het kerkelijke gezag. Na de vendelgroet volgt er een rondgang door Udenhout die eindigt bij verzorgingstehuis de Eikelaar.

Daar aangekomen wordt een vendelgroet gebracht voor de koning en koningin van de Eikelaar. Gezamenlijk drinken ze een bakje koffie en kletsen wat met de bewoners. Om 11.30 uur gaat het gezelschap naar Brasserie de Kat. Hier is een traditionele koffietafel met boerenmik met zult.

Naast diverse andere gasten schuiven ook Ere Hoofdman burgemeester Weterings en wijkwethouder Rolph Dols aan. Na de officiële plichtplegingen is er in de middag op het eigen schietcomplex een kleine sportieve competitie en wordt de dag afgesloten met een zelfbereide maaltijd in het schutsgebouw.

Audrey Tulkens
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden