Paul van Loon zorgt voor een muzikale afsluiting en neemt speciaal daarvoor zijn gitaar mee. foto: Ingrid de Jong
Paul van Loon zorgt voor een muzikale afsluiting en neemt speciaal daarvoor zijn gitaar mee. foto: Ingrid de Jong (Foto: )

Feestelijke kinderboekenlunch bij opening Gianotten Mutsaers

Paul van Loon, Milja Praagman, Jørgen Hofmans, Jolanda Horsten, Eus Roovers en Rick de Haas, allemaal Brabantse makers van kinderboeken. Samen verzorgen ze de opening van de kinderboekenafdeling van Gianotten Mutsaers op zondag 2 februari, met een kinderboekenlunch van 12.00 tot 14.00 uur.

TILBURG - De opening van de kinderboekenafdeling van boekhandel Gianotten Mutsaers begint met een lunch vol boeken, schrijvers, podcasts en een illustrator van een reuzenmuurschildering. Paul van Loon, bekend van onder andere Dolfje Weerwolfje, sluit af met een muzikaal optreden. Er is plaats voor 50 kinderen van 4 tot 10 jaar en die krijgen allemaal een feesttas met cadeautjes mee naar huis.

Voorlezen
De ontvangst is om 12.00 uur bij de entree van de winkel. Vervolgens lezen de Tilburgse kinderboekenschrijvers Jørgen Hofmans, Jolanda Horsten en Eus Roovers voor uit eigen werk, hier en daar ondersteund met bewegend beeld.

Aansluitend geeft Milja Praagman een miniworkshop lezen en tekenen en draagt de junior stadsdichter een gedicht voor. Paul van Loon zorgt voor een muzikale afsluiting en neemt speciaal daarvoor zijn gitaar mee. Kinderen kunnen een praatje maken met de schrijvers of hun boek laten signeren.

Muurschildering
De Tilburgse illustrator Rick de Haas, bekend van De Gorgels en Mees Kees, is al weken bezig met een reuzemuurschildering van zo'n 24 vierkante meter. Deze zondag legt hij de laatste hand aan zijn werk dat voortaan te bewonderen is bij Gianotten Mutsaers.

Van 12.00 tot 14.00 uur nemen Tjeerd van den Elzen en Rob van de Zande van RadioRakkers een podcast op over kinderboeken met kinderen en schrijvers. Paul van Loon staat centraal.

Wie een gratis kaartje wil bemachtigen voor dit feest, stuurt een foto van zichzelf met een lievelingsboek naar paulien@gianottenmutsaers.nl. Onherkenbaar op de foto mag ook. Alle inzenders krijgen een bevestiging via de mail, ouders of begeleiders hebben geen kaartje nodig.

Audrey Tulkens
Meer berichten