Vierde van links Johan van Kreij met rechts daarnaast Jochem van Alphen van Rondleiding Schrobbelèr in Tilburg tijdens de uitreiking van de prijs in Museum Klok & Peel in Asten foto: Arnaud Roelofsz
Vierde van links Johan van Kreij met rechts daarnaast Jochem van Alphen van Rondleiding Schrobbelèr in Tilburg tijdens de uitreiking van de prijs in Museum Klok & Peel in Asten foto: Arnaud Roelofsz (Foto: ARNAUD ROELOFSZ)

Tour Schrobbelèr is leukste Brabantse uitje

Rondleiding Schrobbelèr is het 'Leukste uitje van Noord-Brabant'. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het 'Leukste uitje van Noord-Brabant 2020'. Kruidenlikeur Schrobbelèr, dat in haar distilleerderij rondleidingen organiseert, deed dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezing.

TILBURG - Schrobbelèr heeft haar distilleerderij in Tilburg staan en organiseert al jaren rondleidingen, maar sinds oktober 2018 is de beleving vernieuwd. Bezoekers worden tijdens een bezoek op meerdere momenten verrast. Qua sfeer en afwerking past het helemaal bij de Schrobbelèr-stijl. Een bezoeker over de Schrobbelèr rondleiding: "Het is een unieke beleving en oergezellig."

Bezoekers horen en zien veel over de historie, de productie en de ingrediënten. De zintuigen worden getest in het Smaaklab. Volgens de distilleerderij maken veel muziek, zang en entertainment de sfeer die de rondleiding tot het Leukste uitje van Noord-Brabant maakt.

Over Schrobbelèr
Schrobbelèr is een kruidenlikeur, ontstaan in de jaren '70 in het huisbarretje van Jan Wassing. Inmiddels is deze Brabantse traditie een gewaardeerde sfeerverhoger tot ver buiten de provincie.

Elke zaterdag en zondag houdt Schrobbelèr een rondleiding waar iedereen bij aan kan sluiten. Een entreekaart is online verkrijgbaar via de website van Schrobbelèr: www.schrobbeler.nl. Met een groep komen kan ook, vanaf 20 personen op doordeweekse dagen. Hiervoor is reserveren noodzakelijk via de website.

Verkiezing
Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het 'Leukste uitje over de grens'. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht.
Schrobbelèr scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2020.

Winnaars
De zilveren award ging naar museum Klok & Peel in Asten waar de uitreiking plaats vond. De bronzen award ging naar Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom.

De ANWB houdt jaarlijks deze verkiezing om allerlei attracties, parken en toeristentrekkers te beoordelen. Tijdens de stemronde van deze ANWB-verkiezing werden in totaal 80.000 stemmen uitgebracht.

Kijk voor alle winnaars op:

anwb.nl/leuksteuitje

Audrey Tulkens
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden