De medaille werd onlangs gevonden achter de school aan het Leijpad in Haaren.
De medaille werd onlangs gevonden achter de school aan het Leijpad in Haaren. (Foto: )

Wie weet van medaille schutterij L'Aventure?

Noud van den Braak (86) uit Haaren heeft een herinneringsmedaille van schutterij L'Aventure uit Tilburg gevonden achter de school aan het Leijpad in Haaren. De munt is geslagen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de schutterij, tussen 1872 en 1922. Van den Braak wil graag in contact komen met iemand van de schutterij.

TILBURG - Van den Braak heeft al verschillende wegen bewandeld, maar tot nu toe zonder resultaat. Vandaar dat hij een oproep wil doen aan iedereen die hem meer kan vertellen.

Van den Braak heeft wel een idee hoe de medaille achter de school aan het Leijpad in Haaren terecht is gekomen. De opa van Noud van den Braak begon in 1912 een café tegenover het Leijpad in Haaren. Daar stond ook een boerderij, waar zijn opa het afval van het café in de sloot mocht gooien.

In de eerste jaren van het bestaan van het café zat er een handboogvereniging. Het vermoeden bestaat dat deze vereniging uit Tilburg op bezoek is geweest. De medaille is vermoedelijk met het afval in de sloot terecht gekomen. Het exemplaar is laatst gevonden met een metaaldetector.

Noud van den Braak wil graag in contact komen met iemand van de schutterij, die hem verder kan helpen met deze medaille. Van den Braak woont aan Kerkstraat 43 in Haaren. Hij is te bereiken via 0411-622371 of via nvdbraak@ziggo.nl.

Audrey Tulkens
Meer berichten