Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Mensen roken, drinken, feesten en doen allerlei ongezonde of onverstandige dingen. Hoewel mijn leeftijd en instelling in het leven anderes doen vermoeden, ben ik een gezond persoon. Ik eet wel véél, maar zelden slecht voer. Ik houd namelijk niet van fastfood. Als kind eigenlijk al niet. Een frietje met een frikandelletje kon er altijd wel in hoor, maar pizza's, burgers en shoarma zijn niet mijn favoriet. Nog steeds niet. Pizza eet ik alleen als ik geen tijd heb en shoarma alleen na het stappen. Doe mij maar een goeie maaltijd met rijst, boontjes, maïs of bloemkool.

Ik drink ook weinig alcohol. Eigenlijk maar één of twee keer per maand. Als ik in club Smederij sta te dansen. Ik ben iemand die op een feestje of een festival voor een maand aan alcohol drinkt en dan de rest van de maand niets meer. Ik houd alleen van alcohol in de kroeg. Harde muziek, rooklucht en zwetende mensen: daar hoort alcohol bij. Anders niet. Een rood wijntje bij het eten is veel te decadent voor mij.

Ik heb maar één ongezonde verslaving. En dat zijn energy drinks. Ik drink namelijk geen koffie en ieder mens heeft caffeïne nodig natuurlijk. Maar dit is meteen díe verslaving die iedereen afkeurt. Wanneer ik om 11.00 uur buiten sta te wachten op de bus naast iemand die rook in zijn longen aan het inademen is en daar ook anderen mee belast en naast iemand die een burger in z'n nekje aan het duwen is, dan ben ik degene waar ze vuil naar kijken. Ja het ruikt sterk, maar burgers en sigaretten ruiken ook niet per se lekker. Ik schaam me er zelfs voor dat ik het drink, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet. Als ik in de rij sta bij de supermarkt leg ik de Red Bull ook als eerste op de band, zodat ik dat het eerste in m'n tas kan stoppen en niemand het ziet. Dus ik wil bij dezen een petitie starten. Laat mij rustig mijn ongezonde energiedrankje opdrinken, al is dat tot mijn 83e. Want dat is mijn énige ongezonde habit. Laat ik iedereen lekker hun peukie roken of burgertje klappen zonder goor te kijken.

Jacky Eickes
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden